феб 01

ЗА ДВА СОМБОРСКА ПРОЈЕКТА ВЛАДА ВОЈВОДИНЕ ОДОБРИЛА 140 МИЛИОНА ДИНАРА

Влада Војводине одобрила средства за пројекте локалних самоуправа

Сомборској локалној самоуправи одобрена су два пројекта у оквиру конкурса Управе за капитална улагања Војводине.  За суфинансирање изградње саобраћајнице и инфраструктурно опремање  Индустријске зоне Сомбор укупно је одобрено 140.762.000,00 динара.

Уговор о додели средстава потписао је Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора, а уговор је Ратковићу, као и представницима осталих градова и општина Војводине којима су одобрени пројекти, уручио председник Владе АП Војводине Игор Мировић.

Граду Сомбору одобрен је пројекат изградње саобраћајнице у Блоку 82 који ће Влада Војводине суфинансирати са 65.550.000,00 динара, док је из буџета града за ове намене обезбеђено 28 милиона динара.

Одобрен је и пројекат инфраструктурног опремања индустријске зоне у Сомбору у зони саобраћајница СС2 и П6, за које је из буџета града планиран износ од  50.140.00,00 динара, а  суфинансирајућа средства из покрајинског буџета износе 75.212.000,00 динара.

„Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са својим сарадницима чини све како би се Индустријска зона Сомбор ставила у пуну функцију,  привукле директне инвестиције, отворила нова радна места и смањила незапосленост“, казао је Ратковић.

У  Новом Саду  уговори су, 31. јануара 2018. године,  уручени представницима 26 градова и општина у АП Војводини. Укупна вредност одобрених уговора,   имајући у виду  средства која су обезбедили Покрајина и локалне самоуправе,  износи  2,3 милијарде динара

Пројекти одобрени на конкурсима Управе за капитална улагања Војводине односе се на области саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, водоснабдевања и заштите воде, предшколског образовања, развоја спорта и области енергетске ефикасности.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација