мар 21

ЗАБРАНА РАДА КАФИЋА, РЕСТОРАНА И ТРЖНИХ ЦЕНТАРА ОД ДАНАС У 20 ЧАСОВА

Ради заштите од ширења заразних болести, на територији Републике Србије од данас- 21.марта,на основу мера Владе РС за време ванредног стања, од 20 часова забрањује се рад кафића, ресторана и тржних центара.

Забрана рада се не односе на трговинске/малопродајне објекте који се баве продајом основних животних намирница. Mалопродајни објекти треба да ограниче радно време са потрошачима  током трајања ванредног стања по следећем принципу:

o   Понедељак – субота од 07.00  до 18.00 часова

o   Недеља од 08.00 до 18.00 часова

o   Недеља  од 04.00 до 07.00 часова искључиво за грађане старије од 65 година.

o   Рад логистичких центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица.

Трговац може, у складу са наведеном препоруком да самостално одреди радно време у наведеним временским интервалима. Такође, број потрошача у малопродајним објектима може бити један потрошач на четири квадратна метра уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености. Трговац  је дужан и да у циљу осигурања заштите и здравља запослених, радно ангажованих и купаца  обезбеди све опште, посебне и ванредне мере које се односе на хигијенску сигурност објеката и лица у складу са Законом о заштити становништва од заразних болести.

Званична интернет презентација