мај 13

ЗДРАВСТВЕНА ОПРЕМА УРУЧЕНА ДОМУ ЗДРАВЉА И ОПШТОЈ БОЛНИЦИ

Уручење медицинске опреме Општој болници „Др Радивој Симоновић“

Уручење медицинске опреме Општој болници „Др Радивој Симоновић“

Здравствена опрема која је набављена захваљујући донацији фудбалера Милоша Косановића достављена је данас Општој болници „Др Радивој Симоновић“ и Дому здравља „Др Ђорђе Лазић“.

Милош Косановић донирао је Граду Сомбору 9.000 евра за помоћ у борби против пандемије корона вируса, са жељом да се помогне здравственим установама и његовом родном месту Чонопљи. Градско веће града Сомбора одлучило је да се од донираних средстава 583.332,00 динара издвоји за набавку аспиратора Aspeed Professional са две пумпе 1L и видео ларингоскопа VS-10 Општој болници „Др Радивој Симоновић“.

Др Драган Растовић, директор Опште болнице захвалио се на вредној донацији која ће, према његовим речима, сигурно унапредити рад ове здравствене установе у данашње време ковид епидемије.

Др Соња Вукелић Газдић, начелница Одељења анестезије и интензивне терапије, рекла је да ће ова опрема бити врло корисна и након завршетка епидемије.

„Видео ларингоскоп је део опреме који до сада нисмо имали и који у многоме помаже раду анестезиолога, првенствено у ситуацији епидемије корона вирусом. Он пружа безбеднсот анестезиологу и анестетичару који успостављају дисајни пут код најтежих пацијената“ објаснила је др Соња Вукелић Газдић и додала да су веома значајни и донирани аспиратори за одржавање дисања пацијената, који ће се користити на свим одељењима болнице.

Нова медицинска опрема стигла је данас и у Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“: EKG апарат 300G-CONTEC, инхалатор Comp-a Neb, пулсни оксиметар M70, апарат за мерење притиска Switch 2,0 са три манжетне, LuxaScope Auris LED 2.5 V, регулатор притиска EasyCare Plus 30 l/min UNI 10751 и инфрацрвени топломер, за коју је одобрено 209.888,00 динара из донаторских средстава.

У име свих Сомбораца Милошу Косановићу се захвалила градоначелница Душанка Голубовић истакавши да је део средстава распоређен за пакете који су достављени социјално угроженом становништву у Чонопљи, а део је искориштен за набавку медицинске опреме, што је у овим тренуцима од највећег значаја.

„Данас завршавамо поделу ове донације уручењем опреме за Ковид амбуланту у Дому здравља и опреме намењене Општој болници у Сомбору. Сматрам да ће ово бити значајна помоћ за целокупан наш здравствени систем, с обзиром да је Дом здравља пружио велику подршку у борби против корона вируса и био заправо прва линија одбране како бисмо цео здравствени систем у граду спасили од неке веће заразе, што се надам да смо и успели да остваримо“ рекла је градоначелница Голубовић.

На вредној донацији захвалила се и директорка Дома здравља др Емеше Ури рекавши да ће она додатно помоћи у пружању здравствене заштите нашим суграђанима.

„Овом приликом захвалила бих се и градоначелници и већнику Форгићу који су заправо сагледали тренутну ситуацију на најбољи начин и из донације су нама определили средства за које смо успели да купимо ове апарате и на тај начин смо успели да осигурамо и даље добар квалитет и сигурност нашим суграђанима да ће правовремено да буду откривене све њихове тегобе и да се усмере тамо где треба“ истакла је др Емеше Ури.

Званична интернет презентација