нов 13

ЗИМСКА СЛУЖБА СПРЕМНА ЗА СЕЗОНУ

Градоначелник оценио да је све спремно за сезону

Градоначелник оценио да је све спремно за сезону

Командант Штаба за ванредне ситуације градоначелник Сомбора Антонио Ратковић извршио је данас смотру опреме и технике на пункту зимске службе на Безданском путу, заједно са  представницима Полицијске управе Сомбор, јавних комуналних предузећа „Зеленило“, „Чистоћа“, „Простор“  и „Водоканал“, који су, као и претходних година, укључени у активности Зимске службе.

Градоначелник је рекао да ће Служба и ове године одржавати путеве по приоритетима, а да ће у насењеним местима служба радити по новом систему.

„Приоритетом првог реда у дужини од око 27 километара, биће обухваћено 38 улица, у другом приоритету је обухваћено 22 улице у дужини од 10,5 километара, такође у плану су и општински путеви у дужини од 85 километара, као и главна улица, бициклистичке и пешачке стазе. Оно што је битно да у наредном периоду ћемо имати и у селима Зимску службу на мало другачијем нивоу, тако што ће ЈКП Простор склопити уговоре са људима и знасељених места. Потребна механизација, као и ралице су спремне у сваком насељеном месту и ти људи ће добијати за свој рад и перманенцију одређена средства“ истакао је Ратковић и додао да је набавњена и нова механизација: „Овде на пункту зимске службе ове године имамо и 3 нова трактора комплетно опремљена са расипачима и очекујемо да буду спремни за наредни период. Захвалио бих се свим јавним комуналним предузећима што су и ове године спремно дочекали сезону са обновљеном механизацијом“

На данашњој смотри Зимске службе истакнуто је да се сва потребна механизација налази на располагању, као и да се довољне количине соли налазе у магацину, те да је све спремно за предстојећу зиму.

Званична интернет презентација