15. ЛЕТЊА ШКОЛА УРБАНИЗМА

Међународни научно-стручни скуп 15. Летња школа урбанизма

Удружење урбаниста Србије и Републички геодетски завод организују у Сомбору међународни научно-стручни скуп, 15. Летњу школу урбанизма, од 30. маја до 01. јуна 2019. године, под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Града Сомбора.

Свечано отварање уприличено је у четвртак 30. маја у Великој сали Градске куће.

Отварању су присуствовали градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, председник Удружења урбаниста Србије др Александар Јевтић, директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић, главни урбаниста Града Сомбора Милан Стојков и извршни директор Сектора за просторно планирање у ЈКП „Простор“ Сомбор Слободан Стеванчев.

Главни урбаниста Града Сомбора Милан Стојков се захвалио сарадницима и рекао да се много ради на томе да се у локалној самоуправи ниво урбанистичког планирања дигне на највиши и да ове године предстоји рад на генералном урбанистичком плану за Град Сомбор.

  1. Летњу школу урбанизма званично је отворила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

„Велико ми је задовољство што данас видим оволико инжењера и припадника урбанистичке струке управо у нашем граду, који је, као што је познато, град културе, град образовања, песника, сликара, писаца, али наша жеља је да буде и град инжењера, информатичара, математичара и других природних наука, због тога ми је изузетно задовољство да се 15. Летња школа урбанизма одржи управо у нашем граду. Сваки дан у свом послу се сусрећем са круцијалним питањима на која само урбанисти могу да дају квалитетне одговоре, а то је како заштитити културно добро, како очувати своју традицију и своју архитектуру, али како пружити и одговарајућу квалитетну развојну шансу за своју локалну заједницу“ рекла је градоначелница Голубовић и пожелела свим учесницима успешан и конструктиван рад.

Теме о којима ће се дискутовати на 15. Летњој школи урбанизма су: урбанистичко планирање у новом Закону, анализа примене новог Закона о поступку уписа у катастар непокретности, национална инфраструктура геопросторних података.

Послови информисања и односа са јавношћу