нов 25

„16 ДАНА АКТИВИЗМА“ У СОМБОРУ

Сомбор се укључио у акцију "16 дана активизма"

Сомбор се укључио у акцију „16 дана активизма“

Град Сомбор укључио се у акцију „16 дана активизма” која има за циљ да пробуди свест о проблему насиља над женама и да се предузму акције за сузбијање овог проблема. Акција је почела данас, на Међународни дан борбе против насиља над женама и трајаће до 10. децембра, када се обележава Међународни дан људских права.

У „16 дана активизма“ Град Сомбор обележиће следеће датуме:

25. новембар – Међународни дан борбе против насиља над женама

1. децембар – Светски дан борбе против АИДС-а

3. децембар – Међународни дан особа са инвалидитетима

6. децембар – Годишњица Монтреалског масакра

10. децембар – Међународни дан људских права

У току кампање, водећи рачуна о епидемиолошким мерама, Граду ће се прикључити и институције које раде на спречавању насиља над зенама. Кампања ће бити умерена на позитивну страну живота, подржавању и подстицању свих жена које трпе насиље, да ли психичко, физичко, или на раду, да успешно окончају лошу ситуацију у којој се налазе.

„Град Сомбор се придружио кампањи 16 дана активизма, која почиње данашњим обележавањем Међународног дана борбе против насиља над женама. Тим поводом смо поклонили наранџасте мараме женама Градске управе, здање Галерије је осветљено наранџастом бојом, а пуштени су и лампиони који симболизују успешан почетак и испуњење живота срећом и радошћу. Званична боја кампање је наранџаста, као симбол светле и оптимистичне будућности ослобођене од насиља над женама и девојчицама“ изјавила је члан Градског већа за област родне равноправности Слађана Радин.

Поводом обележавања 25. новембра, Међународног дана борбе против насиља над женама, данас је и градоначелник Антонио Ратковић уприличио пријем за представнике Сигурне куће, који су овом приликом градоначелнику, у знак захвалности за подршку Града, уручили заштитне маске које шију њихове штићенице.

Званична интернет презентација