ОДРЖАНА 15. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

15. седница Градског већа
15. седница Градског већа

15. седница Градског већа

Градско веће Града Сомбора 15. седницу одржало је у среду, 25. новембра. Седницом је председавао градоначелник Антонио Ратковић,  а на дневном реду нашло се 14. тачака.

На 14. седници Градско веће одобрило је предлог предлог Правилника о првим изменама и допунама Правилника о постављању башта угоститељских објеката  на територији Града Сомбора. Према овом Правилнику, док траје опасност од ширења заразне болести COVID-19 до 31. марта дозвољава се постављање башта затвореног типа, односно претварање башти угоститељских објеката у зимске баште, са изузетком башти које се налазе у самом центру града.

Обзиром да угоститељски објекти сносе посебно велики терет мера предузетих на спречавању ширења и смањењу ризика од заразне болести COVID-19, предузетници су изразили потребу за постављањем зимских башта на територији Града Сомбора како би могли да обављају угоститељску делатност у додатном простору, с обзиром да је као једна од мера за спречавање и сузбијање заразане болести COVID-19 прописан и ограничен број лица у просторији, а уједно и да сачувају посао и радна места, те је на овај захтев Град изашао у сусрет и донео измену у Правилнику.

Градско веће донело је и Решење о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину на територији Града Сомбора за 2021. годину.

Просечне цене квадратног метра непокретности по зонама (најмање три промета одговарајућих непокретности) утврђене су на основу цена остварених у промету одговарајућих непокретности по зонама у периоду од 1. јануара до 30. септембра 2020. године, на територији Града Сомбора на основу уговора о купопродаји добијених од јавних бележника и других података којима ово Одељење располаже.