20. МАЈА ВЕЛИКИ СПОРТСКИ СПЕКТАКЛ – 39. СОМБОРСКИ ПОЛУМАРАТОН

39. Сомборски полумаратон

Најстарија улична трка у Србији, Сомборски полумаратон, одржаће се 20. маја 2018. године,  тридесет девети пут.

Трку су најавили Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа за област спорта, деце и омладине  и  чланови АРК „Сомаратон“.

Нађ Косановић је истакла да је локална самоуправа полумаратон препознала као манифестацију од значаја за град и позвала Сомборце, као и све остале грађане са територије града Сомбора да се придруже тркачима.

„Сваке године све већи број грађана се укључује у трку што  је од изузетног значаја, јер од рекреације људи имају највећи  бенефит  који се огледа у добром здрављу. Сомборци и АРК „Сомаратон“   показали су да су  прави домаћини, а такви ће бити и овог пута, а спортистима – гостима желим да се лепо осећају у Сомбору“, казала је Нађ Косановић.

Према речима Дамира Марковића, члана АРК „Сомаратон“, сваке године нова трка доноси нове стандарде.

„Желимо  да ове године организујемо што бољу манифестацију и да што боље промовишемо Сомбор.. Сомборски полумаратон је од Европске атлетике добио једну звездицу за безбедност такмичара, што је важно и за саму манифестацију која је уврштена у календар Европске атлетике и Спортског савеза Србије“, навео је Марковић.

Марковић је истакао да је траса полумаратона сертификована, да је делимично измењена, те да је већ пријављено 500 такмичара.

Послови информисања и односа са јавношћу