апр 22

30 ГОДИНА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“

На публику највећи утисак оставила представа која осликава 30 година рада школе

На публику највећи утисак оставила представа која осликава 30 година рада школе

Школа за основно образовање „Доситеј Обрадовић“  из Сомбора обележила је 30 година успешног рада и пословања. Тим поводом у Народном позоришту Сомбор одржана је свечана приредба на којој су осим запослених и ученика ове школе присуствовали и представници Града Сомбора као и бројни сарадници школе.

Овај значајан јубилеј у име Града Сомбора честитао је Немања Сарач, члан Градског већа за област културе и образовања. Он је  приликом обраћања присутној публици, честитао 30 година успешног рада школе пожелевши им много оваквих прослава и још много  генерација успешних  ђака.

Као бивши ученик школе Доситеј Обрадовић, Сарач каже да ових 30 година види као 30 година константног напредовања. Такође, истиче да ће школа као и до сад, за свој напредак имати пуну подршку града Сомбора.

Школа „Доситеј Обрадовић“  добила је назив по српском просветитељу и реформатору револуционарног периода националног буђења и препорода који је радио на просвећивању свог народа.

Као и увек, за сваки дан школе, деца су припремила адекватан програм, а на публику је највећи утисак оставила представа која осликава 30 година рада школе,  период кроз шта је све школа пролазила,  као и све  друштвене ситуације које су пратиле њен рад.

У препуној Сали народног позоришта, гости су својим присуством увеличали важан јубилеј за ову школу, а након приредбе, уручени су пригодни поклони и захвалнице најистакнутијим радницима и ученицима ове школе.

                                                                        Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација