42. СОМБОРСКИ ИНТЕРСПОРТ ПОЛУМАРАТОН

42. Сомборски Интерспорт полумаратон, после две године паузе, у пуном сјају вратио се на сомборске улице. Најстарија улична трка у Сомбору окупила је око 800 такмичара, међу којима је било око 200 Сомбораца. Трчале су се три дисциплине, полумаратон на 21km, трка на 7km и штафета 3х7km, а поред тога, организована је и трка за најмлађе.

Манифестацију је званично отворио градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, који је такође узео учешће у трци на 7km. Градоначелник је пожелео свим учесницима пуно среће и да уживају у трци, истакавши да су се организатори побринули да овогодишња стаза пролази кроз централне градске улице. „Захвалио бих се организаторима што су се ове године, водећи се жељом да такмичарима што више покажу лепоте града Сомбора, потрудили да сама трка што више буде у центру града, а по први пут трчаће се и кроз Парк хероја“, рекао је градоначелник Ратковић пре самог старта.

У мушкој конкуренцији трке на 7km најбржи је био Владимир Данко из Новог Сада, друго место заузео је Никола Боца из Сомбора, а треће Никола Милосављевић из Лебана. У женској конкуренцији трке на 7km прво место освојила је Тијана Кабић из Сомбора, друго место Дамјана Перенчевић из Кљајићева, а треће Наталија Шешлија из Новог Сада.

У полумаратонској трци прво место у мушкој конкуренцији заузео је Велимир Бојевић из Београда, друго место припало је Милошу Ђурђевићу из Београда, а трећепласирани био је Иван Мишкељин, такође из Београда. У женској конкуренцији трке на 21km до циља је прва стигла Нора Тркља Боца из Београда, друго место освојила је Марија Враић из Загреба, а треће место припало је Мини Косановић из Инђије.

У конкуренцији мушких штафета прво место припало је екипи АРК „Трон Палић“, друго место екипи „Бојанини тигрови“, а треће екипи „Пивска штафета“. Међу тимовима женских штафета најбрже су биле такмичарке штафете „Соко“, на другом месту је била екипа „Tweety girls“, a трећа је била екипа БРЦ „Развигор“. У мешовитим штафетама прво место заузела је екипа Школе трчања Суботица, друго место екипа „Бурт 1“, а треће штафета „Валенсије“.

42. Сомборски Интерспорт полумаратон организовао је АРК „Сомаратон“ у генералном партнерству са Интерспорт Србија , уз подршку Града Сомбора, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, јавних комуналних предузећа, Црвеног крста Сомбор, Полицијске управе Сомбор, као и приватних предузећа и спонзора.