У СОМБОРУ ЗАПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА „КАПИТОЛ ПАРКА“

Oчекује се да ће отварањем малопродајног парка посао добити 100 незапослених лица

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима и Џејмс Ган, директор „Посејдон групе“ која инвестира у изградњу „Капитол парка“ у Сомбору, обишли су локацију на којој су започели радови на изградњи првог малопродајног парка у граду.

„Ово је пројекат који смо дуго очекивали. До септембра ће се окончати прва фаза, а наставиће се у 2018. години. Ово је за нас важна инвестиција с обзиром да се један ранији привредни субјект коначно ревитализује у потпуно другом смислу и добија одговарајуће амбијентално уређење које ће бити савремено и модерно. Значајно је и то што ће се отворити одређени број радних места и надамо се да ће Сомборци имати прилику да уживају у употреби овог објекта и свега оног шта он буде нудио“, казала је градоначелница и захвалила се инвеститору што је Сомбор препознао као добру локацију, добро место за улагање и свој бизнис.

Џејмс Ган, директор „Посејдон групе“, захвалио се градоначелници Сомбора и њеним сарадницима на добродошлици и потврдио да је отварање „Капитол парка“ планирано за септембар 2017. године.
„Овај пројекат је вредан 10 милиона евра, захвата површину од 3.300 м2 и биће први малопродајни парк у Сомбору. Парк ће се састојати од три одвојене зграде у оквиру којих ће бити и хипермаркет „Лидл“ чије је отварање планирано за 2018. годину. Укупна површина парка и хипермаркета биће 5800 квадратних метара“, рекао је Ган.
Према речима инвеститора, поред хипермаркета „Лидл“ у парку ће бити доступни производи и услуге 10 познатих међународних и домаћих брендова – Deichmann, Takko, DM, C & A, Студио Модерна, Топ Шоп и други производи.

„Капитол парк“ ће опслуживати 86.000 становника града Сомбора и околних градова у Војводини, укупно више од 100.000 људи. Са отварањем малопродајног парка у Сомбору отвориће се и 100 нових радних места као и повећати посао у ланцу дистрибуције за робу и услуге који ће се дистрибуирати у 10 продавница у парку. Све ће то значајно допринети пословању локалних предузетника, фирми и људи запослених у овом делу Србије“, навео је Ган.

Посејдон група у Србији послује више од 10 година и како је Ган рекао, континуиране инвестиције ове компаније у Србији доказ су њихове вере у бржи економски напредак Србије и наставак побољшања законских регулатива које је успоставила Влада Србије.

Послови информисања и односа са јавношћу