јун 24

ОДРЖАНА 163. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

163. седница Градског већа

163. седница Градског већа

163. седница Градског већа Града Сомбора одржана је у понедељак 24.06.2019. године.

Већници су одлучивали о шест тачака дневног реда.

Између осталог, усвојени су Предлог одлуке о изради плана генералне регулације централне зоне „Венац“ ПГР-01, Предлог одлуке о изради Генералног урбанистичког плана Града Сомбора и Предлог за усвајање финансијског плана – „Организовање и функционисање цивилне заштите – јавни ред и безбедност“.

Планирање, коришћење, заштита, уређење и грађење у подручју обухвата Плана генералне регулације засниваће се на принципима рационалне организације и уређења простора, усклађивањем коришћења простора са створеним могућностима и ограничењима и са потребама дугорочног развоја.

Одлука о изради Генералног урбанистичког плана Града Сомбора за основни циљ има израду стратешког документа којим ће се: утврдити плански развој свих градских функција са пратећим садржајима, преиспитати граница грађевинског земљишта, унапредити комунална инфраструктура, као и створити основа за израду ПГР-ова на целокупној територији обухвата Плана, како би се будућа градитељска активност на овом простору усмерила у правцу највеће могуће усклађености појединачних, групних и општих друштвених интереса.

Финансијским планом – „Организовање и функционисање цивилне заштите – јавни ред и безбедност“ распоређују се средства у износу од 5.671.000,34 динара која су обезбеђена Одлуком о буџету града Сомбора за 2019. годину за организовање и функционисање цивилне заштите на: трошкове израде Плана заштите и спасавања у ванредним ситуацијама Града Сомбора, сервисирање сирена за јавно узбуњивање на територији Града Сомбора, опремање јединице цивилне заштите опште намене (униформе, чизме, пумпе и средства радио везе), издатке за гориво за ватрогасна возила за ДВД, материјал за текуће потребе ДВД-а и покриће дела обавеза ДВД-а по уговорима из 2018. године.

Послови информисања и односа са јавношћу

јун 24

ЛЕПОТА И МЛАДОСТ У ФОКУСУ

Градоначелница Душанка Голубовић прогласила је другу пратиљу Николину Цупаћ

Градоначелница Душанка Голубовић прогласила је другу пратиљу Николину Цупаћ

Први избор за Мис Западнобачког округа одржан је у недељу 23.06.2019. године у сали „Cristal Lux“ у Сомбору. Догађај је организовала Модна агенција „Angels Models“ из Сомбора, под лиценцом „Miss Serbia“, уз подршку Града Сомбора.

Ово је био први избор за мис у Сомбору после више од једне деценије. Учествовало је 15 девојака из Западнобачког округа, а победница је Анђела Граовац која се директно пласирала на такмичење за избор за Мис Србије.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић била је у саставу жирија који је одлучивао о пласману девојака.

„Посебно ми је драго што су лепота и младост вечерас у фокусу, али да ће бити награђени оним што је битно за њихово образовање, а то је стипендија за победницу. Склоп лепоте, знања и образовања носи једну посебну харизму која сваком гарантује успех, због тога заиста велика захвалност организатору, у нади да ће истрајати и у будуће препознавати Сомбор као место лепоте“ поручила је овом приликом градоначелница Душанка Голубовић.

Послови информисања и односа са јавношћу

јун 23

ОДРЖАН XXII СОМБОРСКИ КОТЛИЋ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић упалила прву ватру

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић упалила прву ватру

У суботу 22. јуна 2019. год. на популарном ћелавом тргу у Сомбору је одржана традиционална манифестација Сомборски котлић.“ XXII Сомборски котлић“ окупио је преко 250 учесника од којих 47 који су желели да се и ове године опробају као кувари, како би неко од њих понео титулу најбољег кувара рибљег паприкаша.

Прву ватру, традиционално, упалила је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, а одмах затим куваре и посетиоце забављао је тамбурашки оркестар „Равница“ из Суботице.

На жалост и учесника и бројних гостију који су дошли да уживају у паприкашу и доброј музици и оних који су дошли да чују Хариса Џиновића, јако невреме прекинуло је ову манифестацију, тако да смо остали ускраћени да сазнамо ко је најбољи кувар за 2019. годину.

Ипак, на радост свих наших суграђана, најбољи кувар ће бити проглашен наредних дана, с обзиром да су кувари такмичари ипак успели да заврше своје паприкаше, а   организатор ове манифестације Туристичка организација града Сомбора и директор Ђуро Тодорић, договорили су са нашим естрадним уметником Харисом Џиновићем да концерт који је отказан због невремена  одржи у једном од наредних термина о чему ћемо бити на време обавештени.

                                                                        Послови информисања и односа са јавношћу

јун 23

НОВА УПОЗОРЕЊА НА ВРЕМЕНСКЕ НЕПОГОДЕ

Републички хидрометеоролошки завод издао је ново упозорење за период од 23.06. у 00,00 часова до 25.06.2019.  године у 00,00 часова.

Веома опасна појава (црвени метеоаларм) на снази је 23.06.2019. године на подручју Бачке, када се очекују пљусак кише са количином падавина већом од 30 литара по метру квадратном у периоду до 3 сата и локална појава грмљавина са градом.

Оригинално обавештење РХМЗ погледајте овде.

Послови информисања и односа са јавношћу

јун 23

„4. ЛЕТЊИ ДАН КУЛТУРЕ НЕМАЧКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ“

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић посетила је "4. Летњи дан културе немачке националне мањине"

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић посетила је „4. Летњи дан културе немачке националне мањине“

„Летњи дан културе немачке националне мањине“ одржан је по четврти пут у суботу 22. јуна 2019. године у дворишту Удружења Немаца Герхард у Сомбору.

Домаћини су обучени у националну ношњу дочекали госте међу којима су били бројни  сарадници, представници Амбасаде СР Немачке и представници Града Сомбора на челу са градоначелницом Душанком Голубовић.

Председник Националног савета немачке националне мањине Михаел Плац овом приликом подсетио је на значај дела Антона Бека за немачку националну заједницу, захвалио се многобројним сарадницима и партнерима, а посебно Граду Сомбору и градоначелници за помоћ изразивши наду да ће следећи „Летњи дан културе немачке националне мањине“ дочекати са отвореним Музејем подунавских Шваба у Сомбору.

Посетиоци „4. Летњег дана културе немачке националне мањине“ имали су прилику да пробају традиционална немачка јела и пића уз пригодан програм.

Послови информисања и односа са јавношћу

јун 21

ЗА ДОБРУ ЕНЕРГИЈУ У БАЧКОМ МОНОШТОРУ

Алексанрар Мацура из РЕС фонда, Жељко Зечевић из РЕС фонда, заменик градоначелнице Антонио Ратковић и Јасминка Јунг из РЕС фонда

Александар Мацура из РЕС фонда, Жељко Зечевић из РЕС фонда, заменик градоначелнице Антонио Ратковић и Јасминка Јунг из РЕС фонда

Зграда Дома културе у Бачком Моноштору била је место где је данас презентован Пројекат „Добра енергија у Бачком Моноштору“. Грађани и представници града имали су прилику да се упознају са темама које се тичу енергетске слике заједнице, могућности за производњу електричне енергије из обновљивих извора и примерима из окружења.

Догађај је организовала РЕС фондација у сарадњи са Градом Сомбором, а о темама су говорили представници Мреже добре енергије и РЕС фондације Александар Мацура, Жељко Зечевић и Јасминка Јунг (Young).

Присутне је поздравио заменик градоначелнице Антонио Ратковић и рекао да је Бачки Моноштор због своје специфичности саживота људи и природе право место за разговор и почетку примене енергије која се добија из обновљивих извора.

„Желим да се захвалим што је урађен катастар јавне расвете у Бачком Моноштору. Анализа потрошње енергије у јавном сектору први је корак који отвара могућности за побољшање енергетске ефикасности, први услов за почетак примене нових обновљивих извора енергије“ нагласио је овом приликом Ратковић.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација
No Notify!