јун 06

Саопштење за јавност поводом проглашења Изборне листе ВОЈВОЂАНСКИ ФРОНТ-уједињени за демократски Сомбор (Лига социјалдемократа Војводине, Војвођанска партија, Заједно за Војводину, Демократски савез Хрвата у Војводини)

На седници Изборне комисије града Сомбора, одржаној дана 05. јуна 2020. године проглашена је Изборна листа ВОЈВОЂАНСКИ ФРОНТ-уједињени за демократски Сомбор (Лига социјалдемократа Војводине, Војвођанска партија, Заједно за Војводину, Демократски савез Хрвата у Војводини) коју је 05. јуна 2020. године поднела Коалиција: ВОЈВОЂАНСКИ ФРОНТ – уједињени за демократски Сомбор за изборе за одборнике у Скупштину града Сомбора, расписане за 21. јун 2020. године.

Уз Изборну листу поднето је укупно 638 правно ваљаних оверених изјава бирача да подржавају наведену изборну листу са предложених 21 кандидатом за одборнике у Скупштину града Сомбора.

На седници је донето и Решење о неиспуњењу услова за одређивање представника подносиоца Изборне листе у проширени састав Изборне комисије града Сомбора и бирачких одбора, с обзиром на то да није предложено најмање 2/3 кандидата од укупно 61 одборника који се бира у Скупштину града.

јун 05

СТАРА СЕЛЕНЧА ДОБИЛА НОВО ИГРАЛИШТЕ

На иницијативу грађана Град је обезбедио средства за нова игралишта

На иницијативу грађана Град је обезбедио средства за нова игралишта

Стара Селенча богатија је за једно ново дечије игралиште. На месту где се некад налазило непроходно растиње данас је кутак за дечију игру, што су са великом радошћу дочекали како најмлађи, тако и они старији.

Упркос лошим временским приликама, житељи овог краја окупили су се у петак, 5. јуна, на игралишту како би означили почетак нове игре, а тим поводом посетио их је и заменик градоначелнице Антонио Ратковић. Прославило се уз сокове, слаткише и добро осмишљену забаву за најмлађе.

Иницијатива за постављање игралишта потекла је од грађана, за шта је Град Сомбор обезбедио средства, а радове је извело Јавно комунално предузеће „Зеленило“ Сомбор. Ово је само једно од девет нових дечијих игралишта која су постављена или је поставка у току у граду и насељеним местима на територији Сомбора.

јун 05

ПРЕДСЕДНИЦА СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ МАЈА ГОЈКОВИЋ ПОСЕТИЛА СОМБОР

Председница Скупштине Републике Србије Маја Гојковић посетила Сомбор

Председница Скупштине Републике Србије Маја Гојковић посетила Сомбор

Председница Скупштина Републике Србије Маја Гојковић посетила је данас Сомбор, где се састала са градоначелницом Душанком Голубовић и чланом Градског већа за област културе и образовања Немањом Сарачем.

Овом приликом заједно су обишли Галерију „Милан Коњовић“, где су погледали тематску изложбу радова чувеног сомборског маестра под називом „Жене у сликарству Милана Коњовића“.

јун 05

ТРЕТМАН СУЗБИЈАЊА ЛАРВИ КОМАРАЦА 9. ЈУНА

Третман сузбијања ларви комараца са земље на територији Града Сомбора вршиће се у уторак 9. јуна, са почетком у 8.00 часова.

Третман ће се вршити компанија „Еко сан плус“ препаратима LARVASTOP ZG и PIRIPROX ZG који нису опасни за пчеле.

Третираће се приобаље река, изливи река, канали, језера и баре, на локалитетима Сомбор, Стапар, Дорослово, Кљајићево, Чонопља, Станишић и Светозар Милетић.

јун 05

Саопштење за јавност поводом проглашења Изборне листе „СЗС-САВЕЗ ЗА СОМБОР“

На седници Изборне комисије града Сомбора, одржаној дана 04. јуна 2020. године проглашена је Изборна листа „СЗС-САВЕЗ ЗА СОМБОР“ коју је 04. јуна 2020. године поднела Група грађана „СЗС-САВЕЗ ЗА СОМБОР“за изборе за одборнике у Скупштину града Сомбора, расписане за 21. јун 2020. године.

Уз Изборну листу поднето је укупно 640 правно ваљаних оверених изјава бирача да подржавају наведену изборну листу са предложених 21 кандидатом за одборнике у Скупштину града Сомбора.

На седници је донето и Решење о неиспуњењу услова за одређивање представника подносиоца Изборне листе у проширени састав Изборне комисије града Сомбора и бирачких одбора, с обзиром на то да није предложено најмање 2/3 кандидата од укупно 61 одборника који се бира у Скупштину града.

јун 05

ОДРЖАНА 204. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

204. седница Градског већа

204. седница Градског већа

Градско веће града Сомбора у четвртак , 4. јуна 2020. године, одржало је 204. седницу, којом је председавала градоначелница Душанка Голубовић. Чланови градског већа разматрали су и одлучивали о 23. тачке дневног реда.

Градско веће усвојило је предлог Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта Града Сомбора за 2020. годину, који ће се наћи пред одборницима Скупштине града Сомбора на некој од наредних седница.

Чланови Градског већа на 204. седници донели су одлуку о расписивању Конкурса за доделу средстава за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство за 2020. годину. Град Сомбор и ове године путем конкурса подржаће регистрована пољопривредна газдинства која се баве узгојем пчела и производњом меда на територији Града, за шта су издвојена средства у износу од 1.500.000,00 динара.

Градско веће града Сомбора усвојило је и понуде ЈКП „Водоканал“ Сомбор за извођење радова на водоводу у делу приградског насеља Жарковац, као и за изградњу канализације у улици Мајора Гавриловића у Сомбору.

Званична интернет презентација
No Notify!