АКЦИЈА „ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД“ – 300 САДНИЦА ПОДЕЉЕНО ГРАЂАНИМА СОМБОРА

У оквиру акције „Посади свој хлад“ данас је Сомборцима подељено 300 садница двогодишњег белог јасена. Организатор акције је НВО „Зелени развојни центар“, а подржали су је Град Сомбор и компанија „Апатинска пивара“ која је обезбедила саднице.

Акција „Посади свој хлад“ у Сомбору

Ова еколошка акција усмерена је ка борби против климатских промена, а такође је и акција која има здравствену функцију, јер је свако дрво јединствени зелени респиратор.

Подељено 300 садница белог јасена

Пројекат „Посади свој хлад“ је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и у складу са циљевима светске акције „ Trillion Trees” Светског економског форума (WEF) у Давосу. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (European New Deal) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.

Акцију су подржали Град Сомбор и компанија „Апатинска пивара“

Испред Града Сомбора суграђанима су саднице делили члан Градског већа за област екологије и заштите животне средине Слободан Станић и помоћник градоначелника за област урбанизма и заштите животне средине Синиша Борота.

Обезбеђена је и градска локација за суграђане који немају одговарајуће место за садњу, а желе да учествују у акцији

Уз сваку садницу грађани су добили упутство за садњу и QR код преко којег могу да је региструју и прате упутства за њен даљи развој. За суграђане који немају одговарајући простор за садњу обезбеђена је посебна градска локација, о чему више информација можете да добијете позивом на број 066/8331192. Друга страна везице је остављена за име и датум садње.

Акција „Посади свој хлад“ спроводи се истовремено у више градова и општина

Акција „Посади свој хлад“ данас се одржава у градовима и општинама широм Србије, а грађанима ће бити подељено 30.000 садница.