АМБАСАДОР СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА ПОСЕТИО СОМБОР

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, данас је уприличио званични пријем за њ.е. амбасадора Сједињених Америчких Држава у Републици Србији Кристофера Хила са супругом и сарадницима.
Овом приликом, делегацији Амбасаде САД представљени су привредни, туристички и културни потенцијали које Сомбор поседује. Током разговора, градоначелник Ратковић је истакао да су развој привреде и туризма од изузетног значаја за Сомбор и да ће се изградњом саобраћајнице „Осмех Војводине“ отворити бројне могућности за суграђане који желе овде да живе и привређују.
Амбасадор Хил се захвалио градоначелнику Ратковићу на гостопримству и додао да је Сомбор изузетно леп град, те да му је задовољство што је имао прилику да га посети.
Након састанка, њ.е. амбасадор САД Кристофер Хил у пратњи домаћина, погледао је слику „Битка код Сенте“, а потом су фијакером обишли градско језгро и посетили Галерију „Милан Коњовић“ где су погледали тренутну поставку и дела нашег познатог уметника и сликара по чијем имену галерија носи име.
Састанку су осим градоначелника Ратковића, присуствовали и Урош Бузаџић, помоћник градоначелника за област културе и туризма, Станислава Јоцић, испред кабинета градоначелника, Бранислав Сворцан, помоћник начелника Одељења за привреду, туризам и ЛЕР и Кристина Харјунг испред Одсека за ЛЕР.