сеп 03

АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА ОЗБИЉНО СХВАТЕ СИТУАЦИЈУ И ПОШТУЈУ МЕРЕ

Град Сомбор и Штаб за ванредне ситуације Града  Сомбора још једном апелују на све грађане и привредне субјекте да поштују акта Владе Републике Србије, Министарства здравља и других надлежних институција док траје епидемија проглашена услед појаве и ширења болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2,као и да у циљу заштите здравља и безбедности становника територије града Сомбора примењују све  превентивне мере док постоји опасност од ширења заразне болести COVID-19.

Неопходно је да сви поштујемо све мере, а нарочито меру забране окупљања која забрањујe јавна окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору – када се истовремено окупља више од 30 лица.

Напомињемо да окупљање до 500 људи важи искључиво приликом одржавања јавних културно-уметничких догађаја у затвореном или на отвореном простору културних установа, дакле никако за ноћне клубове који су место виског ризика. Ноћни клубови и даље не могу да раде, јер је на снази мера забране окупљања више од 30 особа. Дозвола за одржавање концерата не односи на све концерте, већ само оне који су организовани у просторима културних установа.

Радно време угоститељских објеката је ограничено тако да објекти који немају башту и ноћни клубови неће радити од 21.00 час до 06.00 часова наредног дана, док објекти који имају башту неће пружати угоститељске услуге у затвореном делу објекта од 21.00 час, а у отвореном делу објекта (башти) од 01.00 часа до 06.00 часова наредног дана.

Подсећамо да је Кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести ЦОВИД-19 најоштрије осудио кршење епидемиолошких мера претходног викенда у појединим јединицама локалне самоуправе. Стога је неопходно да се сви понашамо одговорно и да не дозволимо да нам концерти, прославе, свадбе, весеља и други догађаји са већим бројем људи од дозвољеног,  уз непоштовање епидемилошки мера, наруше тренутно повољну епидемилошки ситуацију на територији града Сомбора, а првенствено угрозе живот и здравље свих нас.

Сви грађани који уоче непоштовање превентивних мера на територији града Сомбор то могу пријавити:

  • путем јединственог Контакт центра за инспекције и то посредством портала inspektor.gov.rs или позивом на број телефона 011/63-50-322,
  • градској управи града Сомбора, на телефон: 468-146 или маил igligoric@sombor.rs

Град Сомбор и Штаб за ванредне ситуације града Сомбора  још једном апелују на све грађане да се понашају одговорно, поштују донете мере  и воде рачуна о свом и здрављу својих најближих. Подсећамо све грађане на то да се епидемиолошка ситуација постепено побољшава, али да је опасност од заразе коронавирусом и даље присутна. Уколико наша дисциплина не буде била на високом нивоу у наредном периоду, то ће се врло јасно одразити бројем прегледа и хоспитализованих особа.

Званична интернет презентација