сеп 02

ОДРЖАНА 3. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

3. Седница Градског већа града Сомбора

У уторак 1. септембра Градско веће града Сомбора одржало је 3. седницу. Седницом је председавао градоначелник Антонио Ратковић, а чланови Већа одлучивали су о 10 тачака дневног реда.

Између осталог, Градско веће одобрило је наставак активности у циљу ревитализације – подизања ветрозаштитних појасева на територији Града Сомбора, као и Конкурс за финансирање другог дела програма у области спорта у 2020. години.

У оквиру активности које за циљ имају да се обнове ветрозаштитни појасеви на територији Града Сомбора, наставиће се са садњом нових појасева и обновом садница које се током ранијих садњи нису примиле. Одељење за пољопривреду и заштиту животне средине покренуће поступак јавне набавке у циљу подизања дела ветрозаштитних појасева у Алекса Шантићу (1,5 км) и Чонопљи (2 км) и то дрвореда тополе, а ЈКП „Зеленило“ спровешће замену сувих садница новим на местима где се током претходних садњи нису примиле у Гакову, Колуту и Бачком Моноштору. Такође, Пољочуварска служба вршиће појачани надзор над подигнутим ветрозаштитним појасевима.

Како би спортски клубови могли успешно да реализују своје планиране активности у петак ће бити расписан и други део Конкурса у области спорта. Путем Конкурса определиће се средства из буџета Града Сомбора за други део годишњих програма клубова, у укупном износу од 22.232.000,00 динара. Конкурсом ће се суфинансирати  други део програма спортских организација којима се остварују потребе и интереси грађана у области спорта на територији Града Сомбора.

Званична интернет презентација