мар 20

БАЧКИ МОНОШТОР БИО ДОМАЋИН ПРОСЛАВЕ ХРВАТСКЕ НАЦИОНАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У СРБИЈИ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић на обележавању дана хрватске националне заједнице у Бачком Моноштору

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић на обележавању дана хрватске националне заједнице у Бачком Моноштору

У Бачком Моноштору 19. марта обележен је један од четири празника хрватске заједнице у Републици Србији, свети Јосип. Служена је света миса у цркви Св. Петра и Павла, након чега је прослава настављена у Дому културе.

Догађај је организовало Хрватско национално вијеће на челу са Јасном Војнић, а присуствовали су амбасадор Републике Хрватске у Републици Србији Гордан Бакота, генерални конзул Републике Хрватске у Републици Србији Велимир Плеша, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, већник града Сомбора за област националних мањина и сарадње са верским заједницама Силард Јанковић, помоћник градоначелнице Сомбора за област међународне сарадње Иван Шимунов, градоначелник Ђакова Марин Мандарић и бројне друге званице.

Градоначелница Сомбора је честитала празник хрватској националној заједници у Србији и изразила задовољство што се прослава одржава баш у Бачком Моноштору, годину дана након одржавања седнице међувладиног Мешовитог одбора Републике Србије и Републике Хрватске.

 „Задовољство ми је што данас после годину дана можемо да уживамо у свему ономе што Бачки Моноштор јесте, једно од најлепших насељених места на територији града Сомбора са развијеном културом, традицијом, свешћу о заштити животне средине, једним посебним односом локалне заједнице према ономе где живи и шта јесте. И други, ако желе да се сачувају и ако желе да се развијају, треба да буду као Моношторци, због тога што су пример добре праксе. Драго ми је што сарађују са градом Ђаковом са којим деле већ неко време заједничка искуства и надам се да ће ће се то наставити и у будуће, како када је у питању хрватска заједница у Бачком Моноштору, Бачком Брегу, тако и на читавој територији града Сомбора, да сви живимо што боље и лепше“ рекла је градоначелница Голубовић.

Амбасадор Републике Хрватске у Републици Србији Гордан Бакота овом приликом изјавио је: „Битно је да имамо стални дијалог између две државе, стални дијалог између хрватске заједнице и Београда са једне стране, локалних власти, као што је квалитетан случај у Сомбору, са друге стране, а такође и дијалог са Загребом, а на крају, додао би, дијалог међу вама самима. То је пут до успеха.“

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација