апр 05

БАЧКИ МОНОШТОР: ОД ЕКОЛОШКЕ АКЦИЈЕ ДВОСТРУКА КОРИСТ – ЧИСТА ПРИРОДА И НОВА МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА У АМБУЛАНТИ

Градоначелница са грађанима Моноштора - учесницима акције

Градоначелница са грађанима Моноштора – учесницима акције

У оквиру акције „Ухвати ритам, да ти срце читам“,  коју је организовало Удружење грађана „Бодрог“ у Бачком Моноштору, прикупљене су лименке које су предате на рециклажу, а од добијених средстава и уз помоћ донатора купљена је медицинска опрема за сеоску амбуланту.

УГ „Бодрог“ је данас предало опрему на коришћење Дому здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор, у оквиру којег ради и амбуланта у Бачком Моноштору која ће донацију користити.

Уговор о поклону потписали су др Емеше Ури, директорка Дома здравља и др Далибор Форгић, председник УГ „Бодрог“.

Примопредаји је присуствовала и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић,  која се  члановима „Бодрога“   и  Моношторцима захвалила на лепој акцији.

„Ова акција заслужује сваку похвалу и пажњу локалне самоуправе. Овом акцијом, удружење је утицало на побољшање квалитета живота својих суграђана подстичући  их  да се сви заједно посвете решавању значајних проблема. Добро је што су се определили да то  ураде у области здравствене заштите, јер ће то  поправити квалитет њиховог живота“, казала је градоначелница и захвалила се  свима који су у акцији  учествовали.

„Захваљујем се Моношторција, почев од иницијатора,  младог лекара који својим примером показује да су образовање и посвећеност позиву најбољи допринос локалној заједници,  до оних који су дали свој допринос кроз активно учешће у обезбеђивању самих средстава, али и целокупног спровођења акције. Надам се да ће Моношторцима ово бити од великог значаја и користи, а исто тако се надам и да неће  имати потребу да превише користе ову опрему. То ће значити да су здрави, срећни и успешни  у својој заједници. Ово је добар пример и за све оне који сматрају да треба да дају свој допринос локалној заједници и да буду охрабрени на овакве акције. Локална самоуправа ће се потрудити да овакве донације буду доступне  за оно за шта су и намењене“, истакла је Голубовић.

Др Емеше Ури, директорка Дома здравља  се,  испред ове установе,  захвалила др Далибору Форгићу, председнику УГ „Бодрог“ и градоначелници.

„Познавајући потребе становништва, могу да истакнем да су  купљени  апарати – стварно потребни. Некад,  кад то добијете од људи који не раде у примарној здравственој заштити, добијете нешто што се мање користи, али ови апарати су врло мудро одабрани и биће корисни“, истакла је др Ури.

Председник УГ „Бодрог“  др Форгић  се захвалио свима који су подржали акцију, као и фирми „Медитек“ која се одрекла провизије и опрему уступила по набавној цени и фондацији која је помогла да се лименке продају по повољној цени.

„Укупна вредност опреме је око 3.000 евра, а чине је најсавременији ЕКГ апарат, торба за прву помоћ, дигиталне ваге за тежину и дужину беба, комплет сет за ухо-грло-нос, савремени апарат за притисак, тестови за вид за децу и друга опрема какао за најмлађе, тако и за старије Моношторце“, рекао је др Далибор Форгић.

Моношторци који су присуствовали примопредаји опреме,  су истакли да настављају да сакупљају  лименке  и други отпад,  доказујући да су ухватили корак са идејом – живети  у хармонији са природом.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација