дец 02

ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ ОБЕЛЕЖЕН НА СПОРТСКИ НАЧИН

Поводом Међународног  дана особа са инвалидитетом Спортски савез града  Сомбора организовао  је  спортски дан под називом „Фестивал фудбала“.

На фестивалу фудбала учествовало је 75 ученика петих и шестих разреда Школе за основно и средње образовање са домом „Вук Караџић“ Сомбор, ОШ „22. октобар“  Бачки Моноштор, ОШ „Братство јединство“ Сомбор, ОШ „Бранко Радичевић“ Стапар и ОШ „ Лаза Костић“ Гаково.

На почетку спортског дружења  децу је поздравила  Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа за област спорта, деце и омладине која је казала да је лепо видети насмејана лица деце, пожелела им је да уживају у такмичењу и да стекну што више познанстава, јер пријатеља никад нема превише.

Нађ Косановић се посебно обратила деци ШОСО „Вук Караџић“ истакавши „да се још радо сећа њиховог сусрета од  пре неколико година.“

  • Желим да памтите овај дан, као што ја памтим дан када сам пре пар година била гост на спортском дану у школи „Вук Караџић“. Провела сам у вашем друштву један диван дан, играли смо се лоптом, причала сам вам о кајаку и о томе колико вежбање позитивно утиче на тело, организам уопште. Због тогаsvi  немојте дозволити да вам дан протекне без спорта, вежбајте и видећете како ће вам дан бити лепши – казала је Антонија Нађ Косановић.

У сусрет Међународном дану особа са инвалидитетом који се широм света обележава  3. децембра, „Фестивал фудбала“ је одржан 1. децембра.

Званична интернет презентација