окт 05

ДЕЧЈА НЕДЕЉА – ОТВОРЕН  НОВИ  ОБЈЕКАТ  У ВРТИЋУ  „БУБАМАРА“…

Градоначелница се пригодним речима обратила малишанима истичући да су деца темељ друштва и будућности

Дечја недеља у Предшколској установи „Вера Гуцуња“ у Сомбору почела је на најлепши начин – отварањем новоизграђеног и  адаптираног старог објекта вртића „Бубамара“ на Новој Селенчи.

„Доградњом вртића који је изграђен према свим стандардима који приличе 21. веку, листа чекања  родитеља да сместе децу у вртић  смањена је са стотињак на 30-ак родитеља који чекају да дете сместе у вртић“, казала је Александра Перовић, директорка ПУ „Вера Гуцуња“ и захвалила се локалној самоуправи која је  финансирала доградњу овог објекта у који ће бити смештене млађе и јаслене групе деце.

Поводом отварања дограђеног дела вртића малишани и васпитачице су угостили градоначелницу Сомбора Душанку Голубовић, заменика градоначелнице Антонија Ратковића, Немању Сарача, члана Градског већа за област културе и образовања, представнике Школске управе Сомбор и друге госте.

Дограђени објекат је површине 220м2, вредност изведених радова износи 11.454.696,12 динара, а радове је извела фирма „Озеблин“ доо, Ветерник.

Под мотом овогодишње манифестације „Градимо мостове међу генерацијама за радост сваког детета“ протекли су  други и трећи  дан  Дечје недеље,  када су на програму биле спортске активности и карневал.

Последња два дана Дечје недеље,  05. и  06. октобар, сигурно ће протећи у лепом расположењу, јер тада малишани посећују установе културе где их увек са радошћу дочекују.

                                                         Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација