ДОБРОДОШЛИЦА ГОСТИМА ИЗ ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

Градоначелница Душанка Голубовић пожелела добродошлицу учесницама "Форума градоначелница југоисточне Европе"
Градоначелница Душанка Голубовић пожелела добродошлицу учесницама "Форума градоначелница југоисточне Европе"

Градоначелница Душанка Голубовић пожелела добродошлицу учесницама „Форума градоначелница југоисточне Европе“

Поводом „Форума градоначелница Југоисточне Европе“ који се одржава 6. и 7. децембра у Сомбору, председница СКГО, потпредседница НАЛАС-а, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је данас уприличила свечани пријем за учеснице и учеснике форума.

„Ово је свакако за наш град један велики догађај, с обзиром да се никад овакав број жена на функцијама и одговорним позицијама није налазио у нашем граду. Свакако да је за нас од великог значаја што сте данас овде и што можемо заједно да причамо на тему улоге жена, како у друштву, тако и у политици и на одређеним одговорним функцијама, и да на тај начин пошаљемо једну подстицајну поруку и за све друге жене које се на овакву улогу у свом животу, или каријери, још увек нису одважиле. Неретко ме питају како је бити жена у улози градоначелнице и увек се питам да ли то носи са собом неку посебну димензију када је то питање толико битно, или смо сви ми заправо једнаки и зависимо од неких личних карактеристика, ентузијазма, одговорности, савесности, а мање од тога којег смо пола. И онда дођем до тога да дâ није било жена које су се бориле за женска права и које су одлучније и више иступале у прошлости, ни ми данас не бисмо били на овим позицијама и зато немамо ни право да ту своју улогу подређујемо и не афирмишемо, како би што више жена преузело једну овакву улогу у неку будућу иницијативу“ истакла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић поздрављајући госте и пожелевши им добродошлицу.

Присутне су поздравили и извршни директор НАЛАС-а Келменд Зајази и организациона саветница испред UN Women Елмира Лубани.

Послови информисања и односа са јавношћу