дец 07

ДОГОВОРЕНИ ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКТИ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ И ГРАДА СОМБОРА

 ДОГОВОРЕНИ ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКТИ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ И ГРАДА СОМБОРА

На састанку у Новом Саду договорено је да ће Покрајинска влада и Град Сомбор, много више него до сада, заједнички реализовати пројекте којима се обезбеђује економски развој и запошљавање. Сарађиваће се и у реализацији пројеката у области комуналне инфраструктуре, образовања, здравствене заштите и области културе.

Председник Владе АП Војводине Игор Мировић казао је да ће већ у јануару 2017. године, након првог конкурса, уколико Град Сомбор у формалном смислу задовољи оно шта је договорено, бити обезбеђена средства за неке од пројеката.

-Договорили смо се да већ у јануару приступимо заједничком финансирању изградње дела будуће индустријске зоне у Сомбору, јер је привлачење нових инвестиција и отварање нових радних места, главно питање будућег развоја Сомбора. Разговарали смо и о пројектима у области развоја пољопривреде,  а у наредне три године заједнички ћемо приступити решавању питања водоснабдевања у насељеним местима на територији Града Сомбора – казао је Мировић и навео да ће се обезбедити средства за реализацију пројекта који се односи на нову спомен-збирку, односно Галерију слика Саве Стојкова. Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је потврдила да су на састанку утврђене заједничке и конкретне мере, како у краткорочном, тако и у дугорочном периоду, те да је направљен добар механизам за процесе даље сарадње.

– За  Сомбор су приоритетни пројекти за уређење и опремање индустријске зоне, као и пројекти који се односе на формирање бизнис инкубатора – казала је градоначелница levoГолубовић.desno

Састанку су присуствовали и покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.

У делегацији Града Сомбора били су чланови Градског већа Града Сомбора, Сава Дојић, за област финансија и привреде и Мирослав Ковачић, за област комуналне делатности и  инвестиције, Милан Стојков, главни урбаниста Града Сомбора, те др Емеше Ури, директорка Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ и Десанка Витас, директорка Апотеке Сомбор.

Званична интернет презентација