јун 06

ЕДУКАЦИЈА УЧЕНИКА О ОДРЖИВОМ РАЗВОЈУ И ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Опстанак човечанства  у уској вези је са животном средином. Здрава, односно што здравија животна средина императив је како опстанка, тако и  развоја друштва.  Отуда и потреба за едукацијом  најмлађе популације о јачању свести  о  потреби заштите животне средине.

Схватајући значај  и одрживог развоја и заштите животне средине, Градска управа града Сомбора, већ неколико година, ангажује стручњаке  организације „Амбасадори одрживог развоја и заштите животне средине“  ради едукације ученика основне школе.

Ове године радионице,  на којима су учесници били ученици четвртог и шестог разреда основне школе, одржане су у Основној школи „Иван Горан Ковачић“ у Станишићу и ОШ „Петар Кочић“ у Риђици.

Амбасадори одрживог развоја ученицима су,  кроз интерактиван приступ,  пригодне игре и на други начин,  говорили о климатским променама и биодиверзитету, управљању отпадом, рециклажи отпада и другим темама.

Едукација би требало да се настави у септембру, организовањем радионица у  ОШ „Лаза Костић“ у Гакову и одељењу ове школе у Растини.

Послови информисања и односа са јавношћу

 

Званична интернет презентација