окт 22

ГИМНАЗИЈА “ВЕЉКО ПЕТРОВИЋ” ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ШКОЛЕ

Свечаности су  присуствовали градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, члан градског већа задужен за културу и образовање Немања Сарач, начелник Школске управе  Борислав Станичков и други гости

Свечаности су присуствовали градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, члан градског већа задужен за културу и образовање Немања Сарач, начелник Школске управе Борислав Станичков и други гости

Гимназија “Вељко Петровић” у Сомбору обележила је у суботу, 19.октобар, Дан школе.

Овим поводом организован је “Радни састанак” о плановима и активностима школе на тему “У сусрет обележавању 150 годишњице постојања и рада Гимназије “Вељко Петровић”, а након тога одржан је свечани део у којем је изведен културни програм, а најбољима ученицима додељене су дипломе и награде.

Традиционално признање “Истакнути Пријатељ Гимназије “Вељко Петровић” у Сомбору ове године добио је светски познати уметник Петар Пеђа Ђаковић, аутор витража у холу установе.

Изненађење за све присутне на манифестацији је било саопштење директора Гимназије да је “Фондација Гимназије”, одлучила да додели три једногодишње стипендије за три ученика, а то су Андреј Кукурузар, Марија Ћирић и Ленка Настасић. Ово су прве стипендије које додељује Фондација и са том праксом ће се и наставити, рекао је директор Гимназије Ладислав Фекете.

Свечаности су  присуствовали градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, члан градског већа задужен за културу и образовање Немања Сарач, начелник Школске управе  Борислав Станичков и други гости, а међу њима бивши ђаци и професори као и академик Иван Гутман, први добитник признања “Истакнути пријатељ Гимназије” и овогодишњи добитник “Октобарске награде Града Сомбора”.

                                                                          Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација