ГИМНАЗИЈИ „ВЕЉКО ПЕТРОВИЋ“ ИЗУЗЕТНА ВУКОВА НАГРАДА ЗА 2016. ГОДИНУ

ГИМНАЗИЈИ „ВЕЉКО ПЕТРОВИЋ“ ИЗУЗЕТНА ВУКОВА НАГРАДА ЗА 2016. ГОДИНУ

Сомборска Гимназија „Вељко Петровић“ током 2016. године често је била у жижи јавности.  Разлози су били различити – често је била помињана по  успесима  ученика на републичким и међународним такмичењима, али и успешном учешћу на разним конкурсима.

На измаку 2016. године стигло је још једно признање – Културно-просветна заједница Србије сомборској Гимназији доделила је изузетну Вукову награду за дугогодишњи допринос развоју културе и вуковских идеала.

Награда ће бити уручена почетком фебруара 2016. године.

Нема сумње да ће и  реализација пројекта „Реконструкција и доградња фискултурне сале Гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор“ омогућити младим, пре свега атлетским надама ове школе, добре услове за тренинг и  жељене резултате на  такмичењима. Постојање савремене фискултурне сале .допринеће и развоју физичке културе и афирмацији рекреације, као саставног дела живота. У Гимназији се надају да се на почетак радова  неће дуго чекати јер је пројекат,  чија је укупна вредност 47.012.947,30 динара, одобрен за финансирање. Пројекат финансирају Министарство привреде Републике Србије са 19.588.728,04 динара и Град Сомбор са 27.424.219,26 динара.