ГРАД СОМБОР НАСТАВЉА СА УЛАГАЊЕМ У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

Чланица Градског већа задужена за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић, заједно са председницом Савета месне заједнице „Стапар“ Горданом Бојанић и сарадницима,обишла је радове на санацији и адаптацији трибина на фудбалском стадиону ФК „Хајдук“ у насељеном месту Стапар, у склопу којих је изграђен простор за стадионску ложу, те постављене челичне степенице.

„Основни услов за спровођење активности из области спорта, физичког васпитања и рекреације јесте постојање довољног броја спортских објеката, који задовољавају прописане услове како би се у њима могле одвијати спортске активности. Тим поводом, Град Сомбор је из буџета за 2023. годину издвојио више од 8 милиона динара за унапређење спортске инфраструктуре, а међу њима је и трибина у Стапару“, истакла је чланица Градског већа, те додала: „Надамо се да ће овим улагањима мештани и фудбалери насељеног места Стапар имати боље услове када су у питању одигравања важних утакмица, као и провођење слободног времена у лепшем и бољем амбијенту на фудбалском стадону“.

Градска већница нагласила је да су до сада завршени радови на изградњи нове трим стазе у Блоку 82 у Роковачкој шуми, где су грађани Сомбора добили нову  трим стазу у дужини од 750m, а све у циљу рекреације и провођењу слободног времена у природи. Затим, завршени су радови на постављању надстршнице над фудбалским трибинама у насељеном месту Кљајићево, у којем су такође завршени радови на адаптацији базена, око којег је изливен бетонски плато и постављена противклизна подлога, те замењене дотрајале тршчане надстрешнице.