ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ЛОКАЛНОГ ПУТА ОД РЕГИОНАЛНОГ ЗНАЧАЈА СТАПАР – СИВАЦ

Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, данас је заједно са покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Александром Софићем и директором Управе за капитална улагања, Милошем Милетићем, обишао завршне радове на изградњи локалног пута од регионалног значаја Стапар – Сивац, а дочекали су их градоначелник града Сомбора, Антонио Ратковић и председник општине Кула, Дамјан Миљанић.

Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, нагласио је да изградња овог пута има велики значај, како за Град Сомбор, тако и за сва места у округу, те да очекује бољу повезаност између насељених места на територији Западнобачког округа. Овом приликом, градоначелник је најавио и нове радова на путној инфраструктури.

„Првенствено бих се захвалио председнику Покрајинске владе, целокупној Покрајинској влади, те Управи за капитална улагања, јер су препознали значај, како овог пројекта Стапар – Сивац, тако и пута Бачки Моноштор – Купусина, а од пре неколико дана и значај атарског пута на деоници Растина – Риђица, тако да очекујемо да ће се три веома битне инвестиције одвити, једна започети, а две завршити, у овој години“, истакао је градоначелник Сомбора, те додао: „Ово је веома битна саобраћајница која ће повезати насељена места Стапар и Сивац, град Сомбор и општину Кула, а биће значајна и за поједина села, општину Оџаци, као и општину Апатин, јер ће у значајној мери допринети бржем прикључењу на саобраћајницу Бачки Брег – Наково, познату под називом „Осмех Војводине“.

Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, истакао је да је у циљу да радови на изградњи овог пута буду завршени до краја септембра, те да ће грађани, између осталог, имати лакши и бржи приступ будућој брзој саобраћајници. Такође, најавио је и радове од Купусине до Бачког Моноштора.

„Радови се изводе према динамици која је планирана, са циљем да до краја јесени завршимо овај пут који смо започели пре три године и плански га радили по фазама. А део пута који смо завршили на територији апатинске општине, од Купусине ка Бачком Моноштору, ове године ћемо наставити и реализовати на територији града Сомбора“, рекао је председник Покрајинске владе и додао да ће се на територији града Сомбора наставити са великим капиталним улагањима.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, рекао је да је ово највећа инвестиција икада која се радила на територији општине Кула, те да ће у многоме значити, како за пољопривреднике, тако и за саме грађане.

„Пољопривредници који на том месту обрађују земљу добиће много бољу комуникацију, са друге стране, насељена места скратиће своје путовање, пре свега Стапар и Пригревица, те општина Апатин и цео, да кажемо, један појас који ту гравитира на десетак и више километара.“