дец 15

ГРАД СОМБОР У 2017. ГОДИНИ МЕЂУ НАЈУСПЕШНИЈИМ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА У СПРОВОЂЕЊУ МЕРА АКТИВНЕ ПОЛИТИКЕ ЗАПОШЉАВАЊА

Захваљујући на признању, градоначелница истакла добру сарадњу са сомборском филијалом НСЗ

Захваљујући на признању, градоначелница истакла добру сарадњу са сомборском филијалом НСЗ

Град Сомбор је једна од три локалне самоуправе које су добиле захвалницу за резултате остварене у промовисању политике запошљавања и резултате у запошљавању. Градоначелници Сомбора Душанки Голубовић, захвалница је уручена 14. децембра 2017. године, приликом обележавања Дана Националне службе за запошљавање.

У образложењу комисије која је захвалницу доделила граду Сомбору наводи се да град Сомбор према степену развијености припада првој категорији јединица локалне самоуправе, али из градског буџета издваја средства за запошљавање незапослених лица.

„Град Сомбор је Локалним акционим планом запошљавања за ову годину из сопственог буџета издвојио 17,5 милиона динара и то за финансирање програма стручне праксе, субвенција за самозапошљавање, субвенција за запошљавање незапослених из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима и финансирање јавних радова уз техничку подршку НСЗ. Више од 100 незапослених  до сада је укључено у програме активне политике запошљавања“, наведено је у образложењу Комисије НСЗ.

Градоначелница Сомбора се захвалила на признању и истакла да је НСЗ  препознала напор града Сомбора, како на очувању постојећих радних места, тако и настојања да локална самоуправа помаже при отварању нових радних места.

„Поред тога град је, осим наведеног, уз залагање Савета за запошљавање издвојио и  додатна средства у износу од 100 милиона динара за реализацију других програма запошљавања и захваљујући томе у 2017. години смо запослили 300 незапослених лица. Овим резултатима допринела је и добра сарадња са филијалом НСЗ у Сомбору, која је организовала одличне сајмове запошљавања“, казала је Голубовић и истакла да посебан допринос у политици запошљавања има Савет за запошљавање града Сомбора.

Осим граду Сомбору, за допринос запошљавању на нивоу локалних самоуправа, захвалнице су додељене и граду Нишу и Лесковцу.

                                                                         Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација