ГРАД СОМБОР УЧЕСТВОВАО НА ТРОДНЕВНОЈ НАЦИОНАЛНОЈ ОМЛАДИНСКОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ У НОВОМ ПАЗАРУ

У Новом Пазару је одржана тродневна национална омладинска конференција посвећена побољшању услуга за подршку менталном здрављу младих у Србији. Конференцији су присуствовали министар туризма и омладине Хусеин Мемић, министарка здравља др Даница Грујичић, министарка просвете Славица Ђукић Дејановић, представници десет локалних самоуправа и више стотина младих. Испред Града Сомбора, конференцији је присуствовао помоћник градоначелника за област инвестиција и међународне сарадње Бранислав Сворцан.

Том приликом, министар туризма и омладине Хусеин Мемић потписао је Изјаву о намери спровођења националног програма за унапређење менталног здравља са представницима десет јединица локалних самоуправа којима ће на располагању бити 26 милиона динара додељених путем јавног конкурса. Поред Сомбора, у пројекту учествују и градови Суботица, Зрењанин, Зајечар, Ниш, Нови Пазар, Лесковац, Крагујевац, Крушевац и општина Бечеј.

Према речима министра Мемића, до краја године се очекује почетак рада омладинских центара у Сомбору и Суботици, а у току 2023. године је отворено више од десет канцеларија за младе, што доприноси стварању подстицајног амбијента за решавање свих питања која их се тичу у локалним срединама.