ОДРЖАНА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА „ИСКОРАЧИМО ЗАЈЕДНО“ У СОКОЛСКОМ ДОМУ У СОМБОРУ

Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама града Сомбора, уз подршку Града Сомбора је организовало продајнуизложбу под називом „Искорачимо заједно“. На изложби су представници неколико удружења која окупљају особе са инвалидитетом са територије града, али и шире, приказали своје радове и рукотворине, а заинтересовани посетиоци су могли да их купе и да на тај начин подрже њихов рад. Догађају је присуствовао и градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, који је том приликом разговарао са излагачима и представницима удружења.

На изложби су понуђени предмети које су направили чланови: Савеза глувих и наглувих организације Сомбор, Удружења слепих, Удружења Ахондроплазије, Удружења за подршку особама са аутизмом „Маслачак“, Удружења оболелих од мултипле склерозе „Западна Бачка“, Дневног боравка при ШОСО „Вук Караџић“, Ученичке задруге „Пчелица“ ШОСО са домом „Вук Караџић“, Друштва инвалида за церебралну и дечију парализу, Удружења ратних и војних инвалида, Удружења за помоћ МНРО града Сомбора, као и гостујућих удружења: Удружења за помоћ МНРО „Златна барка“ Оџаци и УД „Мали принц“ Апатин.

Годишње обележавање Међународног дана особа са инвалидитетом проглашено је 1992. године резолуцијом Генералне скупштине Уједињених нација. Циљ обележавања је промовисање права особа са инвалидитетом у свим  сферама друштва и развоја и повећања свести о положају особа са инвалидитетом у свим аспектима политичког, социјалног, економског и културног живота.