У ТОКУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПАРКИНГА НА ЛОКАЦИЈИ БИВШЕГ „ПРОКУПЦА“

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област комуналних делатности и инвестиција Ђорђе Зорић, обишли су данас радове на изградњи паркинга на простору некадашњег предузећа „Прокупац“, где су са представницима извођача радова „Džimi commerce“ д.о.о. Бездан, разговарали о динамици радова и планираном завршетку.

Градоначелник Ратковић је том приликом изјавио како ће изградња овог паркинга значити свим грађанима јер ће бити смањен проблем недостатка паркинг места у центру града, те додао како ово нису једини инфраструктурни радови који се одвијају у граду.

„На наше велико задовољство почели су радови на изградњи нових паркинг места овде на месту бившег „Прокупца“. Почела је прва фаза радова која обухвата изградњу 80 паркинг места, зида око парцеле, канализације, као и  постављање јавне расвете. У другој фази ће се изградити зграда за потребе „Паркинг сервиса“, а имамо у плану да радимо документацију и да изградимо још један ниво који ће обезбедити још нових паркинг места за наше суграђане. Комплетни радови ће коштати око 28 милиона динара, а средства су обезбеђена из буџета Града Сомбора. У прошлој години смо завршили 65 паркинг места на Стапарском путу, а ове године смо кроз пројекат кружног тока урадили паркинг места испред Соколског дома и Основног суда. План нам је да у наредној години припремимо пројектно – техничку документацију за Војвођанску улицу како би у наредним годинама и тамо решили проблем недостатка паркинг места. Поред ових радова, у току су припремни радови за асфалтирање неасфалтираних улица, а тренутно се радови одвијају на изградњи улице Јована Дучића. Ако нам временски услови дозволе, до краја године планирамо да завршимо десет улица. За 2024. смо определили око 100 милиона динара за наставак уређења неасфалтираних улица и верујем да ћемо у наредним годинама успети да асфалтирамо све неасфалтиране улице на задовољство свих наших суграђана“, изјавио је градоначелник Антонио Ратковић.

Према речима градоначелника Ратковића, за сваку неасфалтирану улицу се ради планска докуметација, решавају имовинско – правни односи, који представљају највећи проблем и због којих се није раније приступило асфалтирању, а када све буде спремно, упоредо се раде водовод и канализација како не би било потребе за накнадним сечењем асфалта. У овој години су асфалтиране неасфалтиране улице Баљалучка, Славонска, Дворска, Мали сокак и Светог Архиђакона Стефана у Сомбору, те Петра Прерадовића у Бачком Брегу. Поред тога, тренутно се радови изводе у улицама Јована Дучића и Павла Вујисића, након чега ће бити настављени у улицама Симеле Шолаје, Мајора Тепића, Миодрага Петровића Чкаље и Светог Николе.

Такође, почели су радови на припреми терена за изградњу брзе саобраћајнице „Осмех Војводине“, а средином децембра очекујемо почетак радова на изградњи прве фазе у дужини од 2,5 километара.