дец 19

ГРАД СОМБОР УЧЕСТВОВАО У ПРОЈЕКТУ „ИНФОРМАЦИОНА БЕЗБЕДНОСТ И ЗАШТИТА ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ НА ЛОКАЛУ“

Градоначелница Сомбора, Душанка Голубовић учествовала је на округлом столу поводом завршетка пројекта Информациона безбедност и заштита података личности на локалу, који је одржан у уторак 18. Децембра у Палати Србије.

Град Сомбор је један од десет градова који су спровели пројекат чији је циљ био провера квалитета заштите података грађана на нивоу локалних самоуправа, те су осим истраживања, спроведени и пен-тестови безбедности ИТ система, сајтова и апликација.

„Сомбор, Крагујевац, Ужице, Врање, Пирот, Шабац, Пожаревац, Зрењанин, Врњачка Бања и Пећинци прве су локалне самоуправе у којима су стручњаци за информациону безбедност у сарадњи са надлежнима симулирали контролисан хакерски напад“, рекао је Михајло Јовановић, директор канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Србије и додао да ових десет локалних самоуправа чине пионире информационе безбедности и њихов прецес заштите података заправо тек почиње. Пен-тестирање би требало редовно да спроводе једном годишње, што је и препорука свим општинама и градовима у Србији, имајући у виду да убрзан развој информационих технологија из дана у дан доноси нове претње и захтева стална прилагођавања.

Градоначелници Сомбора, као и представницима осталих локалних самоуправама које су у оквиру пројекта спровеле сигурносно пен-тестирање, уручен је извештај са анализом стања и препорукама за бољу заштиту ИТ система од злоупотреба.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација