сеп 10

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ОБИШЛА ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ СОМБОР

Градски већник Немања Сарач, начелник Одељења за образовање Горан Тодорић, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и директор Центра Милан Стакић

Градски већник Немања Сарач, начелник Одељења за образовање Горан Тодорић, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и директор Центра Милан Стакић

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, градски већник за област културе и образовања Немања Сарач и начелник Одељења за образовање Горан Тодорић обишли су данас Центар за стручно усавршавање запослених у образовању Сомбор чије се седиште налази у згради Препарандије.

Скупштина града Сомбора је у децембру прошле године донела Одлуку о оснивању Центра за стручно усавршавање запослених у образовању и од тада се радило на успостављању, реконструкцији  и опремању простора. Циљ је да се овим Центром унапреди постојећи систем стручног усавршавања просветних радника на територији Града Сомбора.

„Наша жеља јесте била да, пре свега оно што просветни радници свакако имају као обавезу, а то је стручно усавршавање, додатне едукације добијање бодова и остваривање лиценци могу да остварују у свом граду, граду Сомбору, који и иначе слови за град образовања. Успели смо да у одличној сарадњи са Српском православном црквом једну зграду која је од вајкада намењена пре свега образовању, оспособимо управо за потребе овог Центра. Ово је за нас посебно корисно, јер ми ове едукације кроз буџет Града Сомбора свакако плаћамо, а овим ћемо постићи и одређене уштеде, већи број просветних радника ће моћи да оствари едукацију, а свакако, шири циљ је да наша деца захваљујући боље едукованим просветним радницима сутра имају далеко квалитетније образовање“ рекла је овом приликом градоначелница Душанка Голубовић.

„Ми смо сад у могућности да по цени од 2000,00 динара по наставнику организујемо у нашем Центру обуку из компетенције К1 и тиме на петогодишњем нивоу на једном предмету и једној компетенцији направимо уштеду од 300 до 400 хиљада динара“ истакао је директор Центар за стручно усавршавање запослених у образовању Милан Стакић.

Прва обука на тему примене нових технологија у образовању одржаће се крајем септембра.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација