сеп 15

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СА САРАДНИЦИМА ПОСЕТИЛА ТЕЛЕЧКУ

Приоритет за житеље Телечке јесте реконструкција регионалног пута Кљајићево – Телечка – Бачки Соколац

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима посетила је Телечку. Након уводног обраћања председника Савета МЗ „Телечка“  Корнела Кесега које се односило на историјат  овог места које је настало 1883. године,  наведени су основни проблеми са којима се суочавају житељи Телечке.

Према Кесеговим речима највећи проблем овог села јесте лош регионални пут Кљајићево-Бачки Соколац  који и лети и зими ствара проблеме свим учесницима у саобраћају. Домаћини су истакли да им је познато да регионални путеви нису у надлежности локалне самоуправе, али су замолили  да се покуша наћи решење за овај проблем.

 „ Сврха нашег доласке јесте да видимо  који су проблеми и шта је то што можемо решити у краћим роковима, а шта захтева дугорочно решавање. Савет  месне заједнице треба да   наведе проблеме и одреди приоритете.  И ми смо ово шта сте навели препознали као проблем, а с обзиром на надлежности учинићемо све да се тај проблем реши што је пре могуће“, казала је градоначелница .

На састанку је било речи о водоснабдевању и констатовано да Телечка има питку воду, те да ће се наредни кораци  у вези водоснабдевања  договорити на састанку представника Савета МЗ и ЈКП „Водоканал“.

Речено је и да је потребно побољшати комуникацију са  надлежнима у ЈКП „Простор“ и ЈКП „Зеленило“, а као хвале вредна наведена је сарадња и комуникација са ЈКП „Чистоћа“ и Центром за социјални рад.

Кесег је поставио питање рада  сеоске библиотеке, координатора за културу, те могућности  свакодневног  рада месне  канцеларије, али са већим опсегом послова него што је месна канцеларија имала до сада.

И у овом селу постављена су питања из имовинско-правне области  која се односе на објекте  друштвене својине, као што су  Дом културе и свлачионице ФК „Телечка“ , којима држава још није одредила титулара.

Градоначелница са сарадницима: замеником Антонијом Ратковићем, члановима Градског већа:  Мирославом Ковачићем, за област комуналне делатности, Немањом Сарачем, за област културе и образовања  и Силардом Јанковићем, за област националних мањина и сарадње са верским заједницама посетила је и ОШ „Киш Ференц“, сеоску амбуланту, вртић…

                                                      Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација