ГРАДОНАЧЕЛНИК РАТКОВИЋ ПОСЕТИО СК „ФИГУРА“ СОМБОР

На одржаном Европском првенству у фитнесу, учеснице из Спортског клуба „Фигура“ Сомбор су освојиле две медаље за репрезентацију Србије. Тим поводом, клуб су посетили градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић и чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство Антонија Нађ Косановић.

Градоначелник Ратковић је честитао младим такмичаркама на оствареном успеху и том приликом разговарао са њима о протеклом такмичењу.

„Пре свега, желим да вам честитам на успеху, две медаље које сте освојиле за репрезентацију Србије нису мала ствар, поготово када сте тако младе и када имате још пуно тога да научите. Сигуран сам да вам овај успех пуно значи и да ће вам дати велики ветар у леђа да тако наставите и да будете још боље следећи пут када се будете такмичиле“, рекао је градоначелник Ратковић у разговору са младим спортисткињама.

 На Европском првенству у фитнесу, преко 200 учесника из 7 држава се такмичило у три дисциплине: фитнес аеробик, фитнес челенџ и фитнес агилити. Михаела Мариа Хорват је освојила златну медаљу у фитнес челенџу, док је Софија Пезељ освојила бронзу. Поред њих, на такмичењу су учествовале и Анђела Станић и Јована Свилар, али овога пута нису освојиле медаље.

Град Сомбор улаже значајна средства у спортску инфраструктуру на територији Града како би се што више младих укључило у бављење спортом. Подршка спортистима и развој спортске инфраструктуре дала је велике резултате са бројним успесима наших такмичара на домаћој и међународној сцени, а са тим улагањима ће се наставити и у наредном периоду на задовољство свих наших суграђана.