ОСВАЈАЧИ МЕДАЉА НА ЕВРОПСКОМ И БАЛКАНСКОМ ПРВЕНСТВУ У БОКСУ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

На одржаном Европском првенству у боксу за млађе сениоре до 22 године које се одржало у Будви и Балканском првенству у Румунији, представници БК „Сомбор“ су остварили одличне резултате, освајањем једне златне и две бронзане медаље. Тим поводом, уприличен је пријем у Колегијум сали у згради Жупаније где су са младим боксерима разговарали градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство Антонија Нађ Косановић и председник Спортског савеза града Сомбора Зоран Бојић.

Градоначелник Ратковић је честитао боксерима на оствареним резултатима и пожелео им пуно успеха у даљим такмичењима.

„Желим да вам честитам на оствареним резултатима. Сигуран сам да иза вас стоји уложено пуно труда и рада како би се борили за медаље на овако озбиљним такмичењима. Ви сте чести гости код нас што показује колико сте заправо успешни у спорту којим се бавите. Желим  вам још пуно таквих успеха у каријери и да нам дођете поново са неким новим одличјима“,  поручио је градоначелник Ратковић.

На одржаном Балканском првенству у Румунији, Драгана Јовановић је освојила титулу првака Балкана, победивши у финалу домаћу такмичарку. Поред тога, на одржаном Европском првенству у Будви, на којем је учешће узело преко 300 такмичара из 35 земаља Европе, два Сомборца, Омер Аметовић и Јован Николић, успели су да освоје бронзане медаље и да тиме учине поносним како Град Сомбор, тако и Републику Србију,  показујући да будућност српског бокса у мушкој и женској категорији има велику перспективу и светлу будућност.