ГРАДОНАЧЕЛНИК СОМБОРА ПРЕУЗЕО МЕСТО ПОТПРЕДСЕДНИКА НАЛАС-А

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић

Састанак Комитета официра за везу НАЛАС-а одржан је путем онлајн видео конференције 9. децембра 2020. године. Овом приликом председник НАЛАС-а Емануил Манолов представио је  Антониа Ратковића, који је као новоизабрани градоначелник Сомбора и председник Сталне конференције градова и општина, преузео место потпредседника НАЛАС-а. Ратковић је, обративши се учесницима, изразио задовољство што је део НАЛАС-овог тима и што има прилику да ради заједно са колегама из југоисточне Европе.

“Ова година представља изазован период нашег живота, али истовремено показује снагу сарадње, заједничких идеја и решења за кризе. Оно што бих желео да нагласим је да би ово искуство требало да користимо и применимо у будућности, да бисмо заједнички радили, имали ширу визију која одражава потребе многих. НАЛАС видим као врсту алата који ради на стварању заједничке будућности локалног нивоа региона југоисточне Европе. Надам се да ћу, заједно са колегама из СКГО, допринети перспективи српских општина у овом процесу” истакао је Ратковић.

НАЛАС је мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе. НАЛАС промовише процес децентрализације у сарадњи са централним владама и међународним организацијама и гради партнерства како би допринео процесу помирења и стабилизације у региону и од сада доприноси процесу европских интеграција целог региона. Циљ НАЛАС-а је пружање услуга локалним самоуправама за добробит грађана у региону и жеља да се развија као центар знања за развој локалне управе у југоисточној Европи,и да буде препознатљив међу свим релевантним заинтересованим странама.