нов 06

ГРАДСКО ВЕЋЕ: КОНКУРСИ ЗА ПРАВОБРАНИОЦЕ, СРЕДСТВА ЗА МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ „БАЧКИ МОНОШТОР“, „НОВА СЕЛЕНЧА“ И „СЕЛЕНЧА“…

Чланови Градског већа, на 89. седници, дали су сагласност на статут ЈКП „Водовод“ у Бездану и упутили га на коначно одлучивање одборницима Скупштине града Сомбора. Одборници ће се изјаснити и о Предлогу одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора ЈКП „Водоканал“ у Сомбору, а на основу предлога  који је Градско веће утврдило на 89. седници, одржаној 06. новембра 2017. године.

Веће је донело и одлуку о расписивању јавног конкурса за попуњавање функција правобраниоца и два заменика правобраниоца, те одлуку о учешћу града у манифестацији „Србија у ритму Европе“, за шта је потребна и одобрена финансијска подршка у износу од 372.000,00 динара.  Сомбор на највећој дечјој манифестацији у Србији  учествује пет година, 2016. године био је победник  и на основу тога 2017. домаћин  представницима 20 градова и 20  амбасада које подржавају овај  програм.  Као победник „Србија у ритму Европе 2017.“ град Ниш биће  домаћин манифестације наредне године.

Веће је одлучило да МЗ „Бачки Моноштор“ одобри 280.000,00 динара за набавку и уградњу столарије на објекту Дома културе у овом селу. МЗ „Б. Моноштор“ има обезбеђено 220.000,00 динара, а недостајућа средства биће обезбеђена из текуће буџетске резерве.

Градско веће је одобрило и 230.000,00 динара за решавање проблема грејања велике сале коју користе градске месне заједнице „Нова Селенча“ и „Селенча“.

                                                                     Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација