окт 18

ГРАДУ СОМБОРУ ДОДЕЉЕНА НАГРАДА ЗА КРЕИРАЊЕ ДОБРОГ АМБИЈЕНТА И РАЗВОЈ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

Заменик градоначелнице Антонио Ратковић примио је награду „GlobalLocal“

Заменик градоначелнице Антонио Ратковић примио је награду „GlobalLocal“

Заменик градоначелнице Антонио Ратковић у име Града Сомбора примио је награду „GlobalLocal“ за 2019. годину. Свечаност доделе награда и признања „GlobalLocal“ одржана је 17. и 18. октобра у Скопљу (Северна Македонија) у оквиру званичног програма Светског конгреса предузетника – под високим покровитељством Владе Северне Македоније.

Град Сомбор добитник је Златне награде и признања најбољим локалним заједницама за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у Средњој и Југоисточној Европи.

За ове награде предложено је 112 кандидата из 7 земаља (Србија, Аустрија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Хрватска, Северна Македонија и Словенија).

Признање најбољим локалним заједницама за креирање доброг амбијента за развој предузетништва додељује се посебно успешним локалним заједницама (општинама и градовима) које су у изазовима новог динамичког и захтевнијег времена, оригиналним решењима и креативним мерама значајно унапредиле амбијент за бржи и одрживи развој предузетништва – као темељ развоја локалне заједнице и њених грађана.

Награду и признање „GlobalLocal“ додељују Међународни економски форум „Перспективе“ са седиштем у Дубровнику и независни Међународни комитет за доделу награда “GlobalLocal” кога чине осамнаест експерата из девет земаља из области: економија, маркетинг, менаџмент, финансије, социологија, предузетништво, право, архитектура, екологија, локални и регионални развој те друге релевантне науке и дисциплине.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација