дец 11

ГРАДУ СОМБОРУ ОДОБРЕНА БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ЕВРОПСКИХ ПРОЈЕКАТА

 

Покрајинска секретарка за финансије Смиљка Јовановић данас је  у Великој сали Скупштине АПВ уручила 70 уговора којим се додељују бесповратна средства у укупном износу од 98,7 милиона динара, корисницима који су остварили право на финансијску подршку по основу другог овогодишњег јавног конкурса за доделу средстава Покрајинског секретаријата за финансије у 2018. години за учешће у суфинансирању пројеката који се финансирају из фондова Европске уније.

Град Сомбор је на овај конкурс аплицирао са три пројекта:

  • „ПОБОЉШАЊЕ ПРЕКОГРАНИЧНОГ ПУТА ИЗМЕЂУ БАЈЕ И СОМБОРА II – SО-BАЈА 2“;
  • „СОЦИЈАЛНО ПРЕДУЗЕТНИШТВО ЗА ЖЕНЕ У РУРАЛНИМ ПОДРУЧЈИМА – WOMEN TO SAVE“, и
  • „РАЗВОЈ ТУРИЗМА ЗАСНОВАН НА ЛОКАЛНИМ, КУЛТУРНИМ И ПРИРОДНИМ ВРЕДНОСТИМА – CULTOUR“.

За ове пројекте из Покрајинског секретаријата за финансије граду Сомбору је одобрено 5.771.414,00 динара.

У име града Сомбора уговор је примила градоначелница Душанка Голубовић која је овом приликом изразила захвалност Покрајинском секретаријату за финансије који је овим уговором тј. овим средствима пружио значајну подршку за реализацију три пројекта која су била одобрена у оквиру позива између Србије и Мађарске и односе се на веома различите ствари.

„За нас најзначајнији пројекат  је II фаза пута Сомбор – Баја који подразумева реконструкцију и проширење пута у дужини од неких 14 км, што представља једну велику шансу да једног дана на Бачком Брегу добијемо гранични прелаз за теретни саобраћај, што не би било значајно само за град Сомбор и привреду града Сомбора, већ и за Војводину и за Србију, Други пројекат је веома  значајан с обзиром да се бави једном осетљивом категоријом а то су жене из руралног подручја којима ћемо кроз пројекат Социјалног предузетништва побољшати социјални и финансијски положај. Трећи пројекат је пројекат којим је аплицирала месна заједница Светозар Милетић  а тиче се како одржавања туристичких манифестација тако и ревитализације једне од најстарије, а запуштене бање“ рекла је градоначелница Душанка Голубовић и додала да су заједнички локалне самоуправе и Покрајина покрили спектар пре свега надлежности локалних самоуправа.

„Морам истаћи да је ово прилика коју имају само локалне самоуправе у Војводини. То није прилика које имају и друге локалне самоуправе у Србији, прилика да добију одређену помоћ и са других нивоа власти  када су у питању Европски пројекти. Због тога смо тако успешни и добри, те се искрено надам да ће АПВ и даље наставити са овом праксом“ истакла је Душанка Голубовић градоначелница Сомбора.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација