дец 14

ИЗАБРАН НОВИ ПРЕДСЕДНИК СОЦИЈАЛНО-ЕКОНОМСКОГ САВЕТА

12. Седница социјално-економског савета

12. Седница социјално-економског савета

Зоран Пурић, председавајући Социјално-економског савета,  предложио је да председавајући за 2019. годину буде из реда локалне самоуправе и то члан Градског већа за област финансија и привреде Сава Дојић. Других предлога није било, те је једногласно изабран. Зоран Пурић се захвалио на сарадњи у претходној години  и истакао како је Савет увек успео једногласно да донесе закључке, без обзира на проблеме у дијалогу и несугласице проистекле из различитих мишљења чланова Савета.

Састанку су поред чланова савета присуствовали Секула Тањевић, директор Националне службе за запошљавање и Михајло Шкорић, директор Центра за социјални рад Сомбор, који су том приликом истакли да Национална служба за запошљавање и Центар за социјални рад настављају сарадњу  у циљу смањења корисника носилаца права центра и евиденције лица у националној служби за запошљавање.

Национална служба за запошљавање филијала Сомбор, спроводи значајне мере у циљу смањења незапослености и преквалификације радне снаге, како би задовољили потражњу послодаваца. Те мере су : јавни радови, стручна пракса, систем обуке, самозапошљавање.

На 12. седници Социјално-економског савета града Сомбора, која је одржана дана 13.12.2018. године, присуствовали су: члан Градског већа за област финансија и привреде Сава Дојић,  Зоран  Пурић испред ССС Сомбор,  Душан Ђурувија испред ССС Сомбор, Томислав Бошњак испред Послодаваца Војводине, Златко Штрангар испред Послодаваца Војводине и Синиша Стричевић испред УГС Независност.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација