дец 13

ПРИВРЕДНОМ САВЕТУ ПРЕДСТАВЉЕН ПЛАН КАПИТАЛНИХ УЛАГАЊА ГРАДА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић ,Јеца Илић испред  д.о.о. „Meteor-Commerce“, Панто Петровић директор АМК „Магнет“, Никола Паскаш директор региона за послове са становништвом ОТП банке

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић ,Јеца Илић испред д.о.о. „Meteor-Commerce“, Панто Петровић директор АМК „Магнет“, Никола Паскаш директор региона за послове са становништвом ОТП банке

На 15.седници Привредног савета града Сомбора, чланови савета су упознати са статистичким и економским показатељима пословања града Сомбора у претходном периоду, са предузетим мерама запошљавања, планом Буџета за 2019. годину и Нацртом плана капиталних инвестиција за наредну годину.

Према статистичким показатељима,  број незапослених лица се у протекле 3 године смањио, број новоотворених привредних субјеката  је повећан, а све је већи број управо новорегистрованих приватних предузетника. Ово је резултат добре сарадње привредних субјеката и града који се труди да што мање оптерети предузетнике.

Представнике привредника су највише занимала улагања у путну инфраструктуру. Сава Дојић, члан градског већа за област финансија и привреде, је истакао да се за наредну годину издваја 108 милиона динара за одржавање путева под ингеренцијом локалне самоуправе, што је знатно повећање у односу на претходне године.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је рекла да је локална самоуправа имала могућност да наплаћује накнаду за употребу општинских и локалних путева, али да то ни до данас нису  урадили, јер би то представљало додатно оптерећење за привреду. Што се тиче капиталних улагања градоначелница Голубовић је истакла да се поред планираних 1.545.560,00 динара из сопствених средстава очекују и улагања из Управе за капитална улагања, Министарства привреде и један део преко ИПА фондова.

„Ово је један дугорочан процес који, пре свега, треба да  се заснива на Стратегији одрживог развоја. Следеће године идемо у израду новог Стратешког документа и веома је важно да свако буде укључен и искаже своје потребе, јер на бази тог документа треба да се праве акциони планови по годинама и онда, према томе пројектујемо и финансирамо“ рекла је Душанка Голубовић и додала да је зато веома важна сарадња са привредом.

Учешће у раду 15. Седнице Привредног савета, поред градоначелнице Душанке Голубовић и градског већника за област финансија и привреде Саве Дојића,  узели су Слободан Ловрић испред д.о.о. „Синагога“, Јеца Илић испред  д.о.о. „Meteor-Commerce“, Александар Лалић испред д.о.о. „Agricom company group“, Панто Петровић директор АМК „Магнет“ ,Љубица Прокин директор сектора за финансије д.о.о. „Фиорано“ , Никола Паскаш директор региона за послове са становништвом ОТП банке, Зоран Огризовић директор д.о.о. „Орис“, Дејан Тепавац директор д.о.о. „Тепкос“, Михаел Плац шеф Одсека за локални економски развој и подршку улагањима и Соња Коњевић помоћник начелника Одељења за привреду, туризам и ЛЕР.

Званична интернет презентација