дец 04

ЈАВНА РАСПРАВА НА ТЕМУ ПРОГРАМСКИ САДРЖАЈИ И ЈЕЗИК И ПИСМО НА ЈАВНОМ МЕДИЈСКОМ СЕРВИСУ РТС-а

У петак 7.децембра у Сомбору, у великој сали Жупаније, Трг Цара Уроша 1, одржаће се јавна дебата на тему овогодишње јавне расправе о програмским садржајима РТС-а у времену од 12.30 до 16  часова.

Тема овогодишње расправе је: Језик и писмо на Јавном медијском сервису Радио-телевизија Србије и програмски садржаји РТС-а.

Грађани, удружења, владине и невладине организације, установе, државни органи и институције заинтересовани за програмски садржај РТС-а као јавног медијског сервиса добродошли су да учествују у расправи. Похвале, примедбе, предлози, сугестије и коментари могу се доставити и електронским путем: javnarasprava@rts.rs односно поштом на адресу Програмски савет РТС, Таковска 10, Београд.

Циљ ове расправе је да – имајући на уму пре свега комуникациону функцију говора и писма у нашој мултикултурној и вишејезичној заједници – афирмише начела језичке политике јавног медијског сервиса, да анализира домете њеног практичног остваривања и укаже на путеве и средства којима се она може очувати и додатно унапредити.

После анализе сугестија, предлога и примедба учесника у јавној расправи, Програмски савет РТС доставиће генералном директору и Управном одбору извештај и препоруке за унапређење програмског садржаја изражене током јавне расправе и све то објавити на сајту РТС

                                                                        Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација