дец 04

ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СОМБОРА ПОСЕТИЛА ПРЕДУЗЕЋЕ „MOBILITY“ СОМБОР

Упознавање са пословањем, сарадницима, потребама и проблемима

Упознавање са пословањем, сарадницима, потребама и проблемима

У оквиру  обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са својим тимом  посетила је „Mobility мгб доо“ из Сомбора.

Ово предузеће је оверени пружалац услуга социјалне заштите за две службе и то Помоћ у кући и Лични пратилац детета. Осим тога у сарадњи са градом Сомбором још од 2012 године на територији града спроводе пројекат „бесплатног амбулантног превоза“. У оквиру тог пројекта Особама са инвалидитетом, старим и особама са хендикепом физичких, психичких, социјалних или фамилијарних разлога на територији локалне самоуправе се омогућава бесплатан превоз за потребе свих видова здравствене заштите,  те је ближе 4000 грађана користило ове услуге, рекао је Небојша Гладић директор друштва „Mobility мгб доо“ из Сомбора

„Када је у питању служба помоћи у кући и лични пратилац детета ми запошљавамо стручне људе са лиценцама за обављање ових послова и више не радимо само на подручју Сомбора већ смо делатност проширили и на општине у окружењу па чак и у Крагујевцу. Програм помоћи у кући реализује се близу десет година на територији општине Сомбор и представља важан сегмент ванинституционалног облика социјалне заштите особа из рањивих група. Овакав вид услуге појединцу који нема потпуну физичку или менталну способност за независан живот, омогућава да оствари своје право да се определи где, у каквом окружењу и са ким ће делити свој живот“ истакао је Небојша Гладић приликом посете градоначелнице Сомбора овом предузећу.

Запослени у друштву „Mobility мгб доо“ из Сомбора упознали су градоначелницу са каквим се све ситуацијама сусрећу и који су највећи проблеми особа са инвалидитетом који су корисници њихових услуга.

                                                                              Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација