сеп 19

ЈАВНИ ЧАС РЕКРЕАЦИЈЕ У ОКВИРУ ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ МОБИЛНОСТИ

Учесници јавног часа рекреације у оквиру Европске недеље мобилности

Учесници јавног часа рекреације у оквиру Европске недеље мобилности

У оквиру трећег дана Европске недеље мобилности у Сомбору је организован јавни час рекреације. Час је одржан у сарадњи са Спортским савезом града Сомбора и Спортско – рекреативним удружењем „З-Верка тим“. Са њима је била и члан Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић, која је истакла да је циљ јавног часа да се пошаље позитивна слика о значају и важности бављења физичком активношћу.

Град Сомбор настоји да својим грађанима обезбеди различите врсте бесплатних спортских садржаја током године и да их заинтересује за различите видове физичке активности. Уз покровитељство Града, Спортски савез града Сомбора и Спортски центар „Соко“ спроводе низ бесплатних активности намењених различитим групама суграђана, као што су „Спортић“, рекреација у води, терапијско пливање.

Једна од активности је и спортска рекреација за жене која се у Сомбору непрекидно спроводи већ 10 година. Програм бесплатне рекреације за жене у Граду Сомбору, стартовао је као пилот пројекат 2010. године, где је у 3 групе у тромесечном вежбању учествовало укупно 120 жена. Од 2011. године програм се суфинансира од стране Градске управе, преко Спортског савеза и из године у годину постаје све масовнији и квалитетнији по садржају који обухвата, а и по стручности лица који их реализују. У 2011. години програм се почиње реализовати у два насељена места, Алекса Шантић и Риђица, а од 2012. проширује се и по осталим насељеним местима.

Због пандемије корона вируса програм је прекинут, али пошто су се створили одговарајући услови, 21. циклус бесплатне спортске рекреације за жене требало би да се настави већ током септембра у складу са епидемиолошким препорукама и мерама превенције.

Званична интернет презентација