сеп 19

КАЈАКАШКА ТУРА У ОКВИРУ „НЕДЕЉЕ МОБИЛНОСТИ“

Антонија Нађ Косановић и градоначелник Антонио Ратковић на рекреативној кајакашкој тури у оквиру "Недеље мобилности"

Антонија Нађ Косановић и градоначелник Антонио Ратковић на рекреативној кајакашкој тури у оквиру „Недеље мобилности“

У оквиру акције „Недеља мобилности“ која траје од 16. до 22. септембра, одржана је и вожња кајаком Великим бачким каналом, коју је организовао Кајак клуб „Сомбор“.

Ову акцију подржао је и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, а по речима Антоније Нађ Косановић  из КК „Сомбор“, данашња тура је изузетно лепа и погодна за рекреативце.

„Данас ћемо имати једну лепу рекреативну туру Великим бачким каналом са циљем да укључимо већи број наших суграђана који нису активни у спорту, или који се њиме бавце рекреативно, да веслају. Да подигнемо свест свима колико је битно да се баве спортом, јер знамо сви да ништа нема толике бенефите на организам као физички напор и вежбање“ истакла је Нађ Косановић.

Она додаје да је кајак изузетно погодан за рекреативно бављење пошто у том спорту не постоје старосне границе: „Кајак је зато интересантан спорт јер у кајаку нема старосних граница, сви могу да веслају, почев већ од седме године живота, па до 77. године живота, докле год се човек добро осећа да може да седне у кајак“.

Циљ данашње рекреативне кајакашке руте је да се у оквиру „Европске недеље мобилности“ утиче на чињеницу да се искористе све могућности које нам природа пружа како би користили превозна средства која не захтевају употребу фосилних горива, те на едукацију о добробитима физичке активности на здравље.

Званична интернет презентација