КОМПАНИЈА „ПРОЏЕТИ“ ЋЕ ГРАДИТИ ФАБРИКУ У СОМБОРУ

КОМПАНИЈА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и Романо Роси, власник и директор Друштва за  производњу обуће „Проџети“ („Progetti“) д.о.о., потписали су Уговор о отуђењу (продаји) парцеле у индустријској зони Града на којој ће „Проџети“ до краја године изградити нову фабрику која ће омогућити отварање нових радних места.

  • Ово је за нас значајна инвестиција, пре свега у погледу улагања у инфраструктуру и изградњу објекта у циљу проширења производње, што ће  омогућити и ангажовање већег броја радника. Како је наговештено, власник фирме има и намеру да своју целокупну производњу и центар, у скорој будућности, премести у наш град. То је веома важно као један нови почетак улагања у Сомбор и инвестиција које су за нас од највећег приоритета и значаја – казала је Голубовић.

Власник „Проџетија“ Роси, захвалио се градоначелници на учешћу и подршци коју је пружила у реализацији овог пројекта, као и администрацији и јавним предузећима који су обавили све потребне радње које су биле потребне да би се уговор могао потписати.potpisivawe

  • Куповина земљишта је први корак ка даљој реализацији пројекта и очекујемо да ћемо брзином којом смо завршавали све досадашње радње у овој администрацији, то и даље наставити. Ово ће бити најмодернија фабрика у Србији за производњу обуће, а биће и међу најмодернијим  фабрикама у Европи. Изградњом фабрике сигурно ће се омогућити отварање нових радних места и доћи ће до драстичног повећања броја запослених.  У сарадњи са Градоначелницом и Градском управом кренућемо да радимо jovanović, milićнајбрже што можемо и очекујемо да до краја године завршимо фабрику – рекао је Роси.

Потписивању уговора присуствовали су Љиљана Јовановић, консултант и прокуриста компаније „Проџети“ и Горан Милић, члан Градског већа за област међународних односа и сарадњу са републичким и покрајинским органима.

Приликом потписивања уговора речено је и да је до  продаје  парцеле у индустријској зони Града дошло је на основу одлуке Скупштине града Сомбора. Представници „Проџетија“ су у власништво парцеле величине 98 ари дошли на лицитацији одржаној 27. децембра 2017. године, а излицитирану цену у износу од 1.520.000,00 динара су исплатили пре овере уговора.

Речено је и да „Проџети“  има око 1000 запослених у својим погонима, те да сарађује са  око 20 коопераната – малих фабрика од Врања до Суботице, у којима обезбеђује посао за још  1500 људи, што значи да компанија „Проџети“ у Србији обезбеђује посао за 2500 људи.