јул 12

ЛЕТО У СОМБОРУ БОГАТО СПОРТСКИМ САДРЖАЈИМА

Бесплатна школица спорта, један у низу летњих спортских програма у Сомбору

Мада временске прилике не иду у прилог манифестацијама намењеним за све оне који ће летњи одмор провести у граду, спортски посленици су припремили низ спортских садржаја.

Бесплатна школица спорта под називом  „Спортић на базену“ намењена је деци узраста од три до седам година и организоваће се на отвореном градском базену, понедељком и средом од 9.00 до 10.00 часова, а трајаће до краја лета.

Кроз Сомбор је,  10. јула, већ „прошао“ City Games караван, а од 16. до 22. јула реализоваће се манифестација „Сомборско спортско лето“.  Манифестација ће се одвијати свакодневно у временском термину од 17.00 до 20.30 часова, на градском купалишту „Штранд.“

Циљ манифестације јесте  промоција спорта и  афирмација здравих  стилова живота међу децом и младима.

„Осим добре забаве и позитивне енергије циљ „Спортског  лета“  је да анимира што више деце и адолесцената, као и људи трећег доба, да  се  физички активирају и опробају у разним спортским гранама које ће бити представљене током ове манифестације“, каже Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа за област спорта, деце и омладине и истиче да ће бити представљено 13 спортских грана.

Према њеним речима сваку спортску активност, едукацију и креативне радионице водиће стручна лица.

„Сомборско спортско лето“  је финансијски подржала локална самоуправа, а техничку подршку у реализацији пружиће Спортски савез града Сомбора, Спортски центар „Соко“, огранизација сомборског „Црвеног крста“, Покрајински секретаријат за спорт и омладину и спортске организације са територије града Сомбора.

Из низа спорских дешавања током лета издвајамо „Стронгмен“, „Фитнес дане“ и Балкански шамионат у одбојци за пионире.

I Међународно такмичење  најјачих људи Србије и гостију из земаља региона одржаће се  21. јула у Сомбору,  на Тргу Светог тројства. „Стронгмен“ такмичење Сомборци ће моћи пратити бесплатно.

Током јула, односно 21. 07.,  почеће  „Фитнес дани“. Фитнес програм  ће се  до краја лета  одвијати сваког понедељка, среде и петка на градском купалишту „Штранд“, од 19.00 часова.

Сомбор ће од 25. до 29. јула 2018. године, бити и домаћин Балканског првенства у одбојци за пионоре. На шампионату ће учестововати репрезентације Грчке, Турске, Румуније, Бугарске, Црне Горе и Србије.

Послови инфорисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација