МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА У СКЛОПУ ПРОЈЕКТА CINEMA

Град Сомбор са прoјектним партнерима из земаља Дунавског слива учествује у реализацији  пројекта „CREATIVE INDUSTRIES FOR NEW URBAN ECONOMIES IN THE DANUBE REGION – CINEMA“ („Улога креативних индустрија у новој урбаној привреди у Дунавском региону“, акроним CINEMA).

Пројектни конзорцијум чини 22 партнера и то локалних самоуправа, привредних комора, организација цивилног сектора и образовних институција из Немачке, Аустрије, Словеније, Словачке, Србије, Румуније, Бугарске и Молдавије. Из Србије заступљени су Град Сомбор и Регионална развојна агенција Бачка као пуноправни партнери и Град Нови Сад као придружени партнер.

У склопу пројекта ће се одржати и међународна конференција „Редизајнирајте свој град – ангажовање креативних потенцијала за иновације“ у виртуелном формату 23. новембра од 10 до 13 часова. Питања којима се, између осталих, бави пројекат CINEMA су и како се градови и региони могу суочити са данашњим изазовима и учинити локалну економију јачом, а живот грађана погоднијим за живот.

На конференцији ће учествовати многи стручњаци, попут Чарлса Ландрија, реномираног научника који ће дати кључну реч о томе како креативне способности и потенцијали града могу послужити као покретач иновација и просперитета; затим Роланд Мурауер, ЦИМА, који ће представити трендове у урбаној регенерацији; Баханур Насиа, Еутропиан, говориће о томе како би могао изгледати концепт одрживог и одрживог развоја града; и Михаи Ионита, УрбанизеХуб, ће се фокусирати на креативност као покретачку снагу интелигентних градова. На овим садржајима ће се радити заједно са публиком како би се још више проширио потенцијал знања и иновација.

Детаље конференције и формулар за регистрацију можете пронаћи на линку

https://www.eventbrite.co.uk/e/redesign-your-city-engaging-creative-potentials-for-innovation-tickets-417803299917