МЕМОРАНДУМ О ПОДРШЦИ АКЦИЈИ „ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА“

Меморандум о пословној сарадњи између Града Сомбора и Хуманитарно-еколошке организације „Чепом до осмеха“ потписали су, за Град – Антонио Ратковић, заменик градоначелнице  и  за организацију   „Чепом до осмеха“ –  Вања Петковић, председница организације.

Потписивањем Меморандума,  локална самоуправа се укључила у подршку акцији „Чепом до осмеха“, која има хуманитарни карактер, а то је да се средства која се обезбеде рециклажом чепова, користе искључиво за куповину помагала за децу са инвалидитетом,  или имају неку сметњу у развоју. Акција,  изузев овог крајње хуманог циља,  утиче и на свест, како деце – тако и одраслих, о заштити и очувању животне средине и  развија хуманост и солидарност.

Ратковић је изразио задовољство потписивањем Меморандума о пословној сарадњи и навео да ће се кутија за прикупљање чепова налазити у згради локалне самоуправе, на видном и за грађане доступном месту.

  • Акција је покренута 2012. године, а средства која су обезбеђена искоришћена су за куповину помагала за 13-оро деце, од којих  је двоје деце са територије Града – казао је Ратковић.

Вања Петковић, председница Тима организације „Чепом до осмеха“ је на идеју о рециклирању чепова дошла још као студенткиња екологије, а акција је почела у мају 2012. године.

Према њеним речима до сада је прикупљено око 70  тона пластичних чепова.

  • Одабир деце којима су помагала потребна врши се преко јавног конкурса који се објављује на званичном сајту организације. Наш циљ је да обезбедимо инвалидско помагало за свако дете  и акцију су подржали вртићи, школе, факултети, велики број институција и компанија, као и велики број појединаца – казала је Петковићева и директорима  градских основних и средњих школа, који  су присуствовали потписивању Меморандума,  објаснила и остале детаље везане за акцију.

Петковић је навела и да је међу првима, када још није ни конституисана организација,  акцију „Чепом до осмеха“ подржала   Предшколска  установа „Вера Гуцуња“.